Boekhouder vs. boekhoudsysteem

administratie

Zelf de boekhouding doen of een boekhouder nemen?

Er zijn veel mensen die op zoek zijn naar de beste manier om hun boekhouding te doen. Moet u een boekhouder inhuren of kunt u het beter zelf doen? Sommige mensen zeggen dat het handiger is om een professional in te huren, terwijl anderen denken dat het beter is om zelf de boekhouding te doen met een boekhoudsysteem. In dit artikel vragen we ons af of een boekhouder handiger is dan het gebruiken van een boekhoudsysteem.

Voordelen van een boekhoudsysteem

Door een boekhoudsysteem te gebruiken, kunt u zelf de administratie van uw onderneming bijhouden. U heeft altijd zicht op de cijfers en houdt zelf de touwtjes in handen. En hoewel een online boekhoudsysteem meestal niet gratis is, is het in ieder geval goedkoper dan het nemen van een boekhouder.

Voordelen van een boekhouder

Huurt u een boekhouder in? Dan profiteert u van de volgende voordelen:

  • U hoeft niet te leren omgaan met ingewikkelde softwaresystemen of spreadsheets
  • De administratie wordt nauwkeurig bijgehouden zonder fouten
  • U houdt meer tijd over om te besteden aan uw onderneming
  • Een boekhouder kan u voorzien van deskundig advies

Boekhouder of boekhoudsysteem?

Heeft u zelf een financiĆ«le achtergrond, weet u waar u mee bezig bent en vindt u het leuk om zelf de administratie bij te houden? Dan is een boekhoudsysteem echt iets voor u. Maar voor iedereen die zelf niet zo veel verstand heeft van boekhouden, is het aan te raden om deze taak uit te besteden. Er zijn wel enkele voor- en nadelen van werk uitbesteden. Maar wat ons betreft is een boekhouder de investering dubbel en dwars waard. Zo voorkomt u namelijk dat er fouten in de administratie sluipen die op hun beurt weer voor groter problemen en financiĆ«le risico’s kunnen zorgen.

Comments are closed.