Zo vind je het meest geschikte payrollbureau

In Nederland zijn verschillende payrollbureaus actief. Maar hoe vind je nou precies dat bureau dat perfect aansluit bij jouw wensen als werkgever, werknemer of ZZP’er? De oplossing ligt in het stellen van kritische vragen aan het payrollbureau. Zo ontdek je direct of de antwoorden goed aansluiten bij jouw wensen. Ook merk je meteen of je een prettige klik voelt met het payrollbedrijf. Kortom, overweeg jij over te stappen op payroll? Waar moet je dan rekening mee houden? Lees in dit blog dé twee vragen die je een payrollbedrijf moet stellen.

Vraag 1: Heeft het payrollbedrijf een NEN 4400-1 certificering?

Je wilt natuurlijk alleen maar zaken doen met een payrollbedrijf dat volgens de regels werkt. Vraag daarom meteen of met payrollbedrijf gecertificeerd is volgens de NEN 4400-1 norm. Deze norm is ingesteld om fraude te voorkomen binnen het inlenen van arbeid en uitbesteden van werk. De norm bevat diverse eisen en controlepunten en is zo ingericht dat eenvoudig getoetst kan worden of het payrollbureau voldoet aan de verplichtingen uit arbeid. Met de verplichtingen uit arbeid wordt bijvoorbeeld de aangifte en afdracht van loonbelasting bedoeld, de omzetbelasting, sociale verzekeringspremies en het administreren van identiteitsdocumenten.

Vraag 2: Werkt het payrollbureau met een eigen CAO?

Een ander belangrijk punt is hoe het geregeld zit met de CAO. Wij raden je aan een payrollbureau te kiezen dat aangesloten is bij de NBBU. Zo weet je zeker dat er gewerkt wordt met een degelijke CAO. Wil je als werkgever personeel overdragen aan een payrollbedrijf? En heb je bepaalde zaken in je eigen CAO staan die je over wilt nemen naar de nieuwe arbeidsovereenkomsten? Vraag dan aan het payrollbureau of dit mogelijk is. Stel samen met de specialisten van het payrollbureau precies die payroll samen, die perfect aansluit op jouw eigen CAO, jouw onderneming en jouw bedrijfsvoering. Op die manier ondervinden je werknemers ook geen nadelige effecten van de wissel van de juridische werkgever.

Ga op zoek naar een perfect passend payrollbureau

Heb je nog andere vragen over payroll waar je een antwoord op wilt? Bijvoorbeeld over de arbeidsvoorwaarden? De kosten voor jou als werkgever? Of jouw mogelijkheden als je als ZZP’er wilt gaan payrollen? Ga dan op zoek naar een payrollbedrijf dat perfect aansluit bij jouw wensen. Vraag deze specialisten alles wat je wilt weten over payroll. Vergelijk daarna de antwoorden met de informatie die je van andere payrollbureaus hebt gevonden/gekregen. Op die manier kom je automatisch terecht bij precies dát payrollbureau dat naadloos aansluit bij jouw wensen!

Comments are closed.