Zijn steigerhout meubels outdoor proof?

Wonen

Zijn steigerhout meubels stevig en weerbestendig?

Meubels van steigerhout zien we steeds vaker. Op de cover van woonbladen zien we regelmatig een foto van een zonovergoten tuin met mooie steigerhout meubels. Zo op de foto ziet het er allemaal prachtig uit. Maar is steigerhout eigenlijk wel geschikt voor in de tuin? In ons koude kikkerlandje is het namelijk lang niet altijd zonnig en warm. Zijn steigerhout meubels wel stevig en weerbestendig? Daar gaan we in dit artikel verder op in. Lees dus snel verder om uit te vinden of steigerhout wel echt outdoor proof is.

Kan steigerhout tegen regen?

U wilt mooie tuinmeubels van steigerhout kopen, zoals een
eettafel of mooie lounge stoelen. Maar u vraagt zich af of de meubelen wel goed tegen de verschillende weersomstandigheden kunnen. Het zou namelijk niet handig zijn als u de meubels bij iedere regenbui af moet dekken of naar binnen moet halen. Maar maakt u zich geen zorgen. Steigerhout kan namelijk heel goed tegen de regen. Dit komt doordat het hout vrij dik is. Daardoor zijn de meubels heel stevig en trekken ze niet krom na een stevige regenbui. Een ander voordeel van steigerhout is dat het heel snel weer droog is. Zodra het zonnetje schijnt kunt u dus weer lekker plaatsnemen!

Steigerhout zandbakken

De meubels van steigerhout zijn zowel geschikt voor gebruik binnen als voor buitengebruik. Maar wist u dat er zelfs zandbakken van steigerhout gemaakt worden? Een zandbak is uiteraard exclusief bedoeld voor gebruik in de tuin. Dit laat wat ons betreft perfect zien dat steigerhout bij uitstek geschikt is voor gebruik buiten. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook nog eens zeer stevig.

Steigerhout meubels zijn perfect voor in de tuin

De conclusie: steigerhouten meubels zijn zeker weten outdoor proof. Deze stevige meubels geven uw tuin net dat beetje extra. Wilt u het helemaal afmaken? Lees dan ook dit blog om te ontdekken welke dingen nog meer onmisbaar zijn in een luxe tuin.

Comments are closed.