De voor- en nadelen van werk uitbesteden

Personeel Zakelijk

De voor- en nadelen van werk uitbesteden op een rijtje

U houdt als ondernemer natuurlijk het liefst zoveel mogelijk de touwtjes zelf in handen. Toch merkt elke ondernemer vroeg of laat dat werk uitbesteden toch wel een boel voordelen met zich meebrengt. Een accountant kan toch wel erg handig zijn en payrolling heeft ook een boel voordelen. Toch heeft werk uitbesteden zowel voor- en nadelen. In deze blog zetten wij er een paar op een rijtje.

Meer aandacht voor uw core-business

U merkt als ondernemer waarschijnlijk zelf al dat veel taken tijd in beslag nemen. Tijd die hierdoor niet aan uw core-business besteed kan worden. Het aannemen of inhuren van ondersteunende diensten hierin, kan erg lucratief zijn. Hierdoor kunt u zich weer richten op de reden dat u uw bedrijf ook echt begonnen bent. Uw core-business heeft namelijk direct invloed op uw winst. U kunt namelijk een boel kosten besparen hiermee.

Inzicht in het werkproces

Het uitbesteden van werk is handig omdat het geen extra omscholingskosten met zich meebrengt. U hoeft iemand immers niet te trainen voor nieuwe taken. Doordat u het uitbesteedt bespaart u ook meteen op loonkosten. Ook vermindert u op deze manier de kans op ziekteverzuim. Een nadeel van uitbesteed werk is wel dat u minder (of geen) toezicht heeft op het uitbestede werk. U kunt wel controleren zodra de dienst geleverd wordt, maar u heeft geen exact inzicht meer in het gehele werkproces.

Kosten en baten

U loopt natuurlijk ook het risico dat de leveranciers van de uitbestede diensten niet aan uw verwachtingen voldoen. Ze kunnen bijvoorbeeld minder kwaliteit leveren dan u hoopte of ze kunnen deadlines missen. Om dit te voorkomen is het altijd wijs om goed in te kunnen schatten wat u kunt verwachten van de leveranciers in kwestie. U kunt hiervoor gebruik maken van offertesites, referentiesites en online marktplaatsen.

Meer advies over het uitbesteden van werk

U bent met het uitbesteden van werk dus bijna altijd goedkoper uit. De truc is om er alsnog zoveel mogelijk op toe te zien dat het werk nog steeds goed gebeurd. Er zijn meerdere bedrijven die kunnen helpen met het geven van goed advies op het gebied van het weggeven van werk. Voor verdere blogs over het bedrijfsleven en de laatste nieuwtjes, raden wij u aan onze nieuwsberichten in de gaten te houden!

Comments are closed.