Stappenplan plaatsen hang- en sluitwerk

Uncategorized

Met de volgende stappen is uw huis geen prooi meer voor inbrekers

Een goed beveiligd huis, wie wil dat niet? Niemand zit erop te wachten dat er wordt ingebroken. Een manier om uw huis goed te beveiligen is om camerasystemen te installeren of een inbraakalarm te plaatsen. Een andere manier, die heel populair is onder Nederlanders, is het huis beveiligen met goed hang- en sluitwerk. Wanneer u vervolgens bij het verlaten van uw woning alles goed afsluit, is de kans zeer klein dat er nog een inbreker naar binnen kan komen. Wij reiken u een stappenplan aan om uw woning zo goed mogelijk te beveiligen door middel van hang- en sluitwerk op uw ramen en deuren.

Stap 1: Het slot

Het is erg belangrijk dat u de juiste producten koopt om uw ramen en deuren van goed hang- en sluitwerk te kunnen voorzien. U kunt het beste sloten kopen met dezelfde afmetingen. U kunt dan heel simpel het slot vervangen zonder dat dit nog extra moeite kost, doordat het precies in de sleuf van het oude slot past.

Stap 2: Welk slot?

Sloten worden tegenwoordig gekeurd door de Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG). Daarbij beoordeelt de Stichting Kwaliteit Gevelbouw de sloten met behulp van sterren. U kunt het beste een slot kopen met drie sterren. Deze beveiligt uw huis het beste tegen inbraak.

Stap 3: Alleen een slot?

Om hang- en sluitwerk nog beter te beveiligen, kan dit gecombineerd worden met extra beveiligingsmaatregelen. Hierbij is het mogelijk om kerntrekbeveiliging of een inbraakstrip toe te passen. Dit maakt het voor inbrekers nog lastiger om naar binnen te komen.

Stap 4: Vakkundig uw slot plaatsen

Wanneer u zelf niet zo handig bent, is het moeilijk om zelf goed hang- en sluitwerk te plaatsen. Omdat het gaat om het beveiligen van uw huis, is het natuurlijk wel van belang dat dit juist gedaan wordt. U kunt dan altijd terecht bij een hang- en sluitwerk leverancier. Uw woning wordt dan professioneel en optimaal beveiligd zodat uw huis geen prooi meer is voor inbrekers.

Heeft u nog vragen over het beveiligen van uw huis met goed hang- en sluitwerk? Dan kunt u altijd nog even het contactformulier invullen.

Comments are closed.