Is payrolling geschikt voor mijn bedrijf?

Payroll

Redenen om te kiezen voor payroll

Twijfelt u of het voor uw onderneming handig is om over te stappen op payrolling?
Nieuwsloket vertelt u in dit blog over redenen om als werkgever te kiezen voor payroll. Lees snel verder!

De personeelsadministratie kost veel tijd en energie

Heeft u personeel in loondienst? Dan weet u dat het veel tijd en energie kost om uw personeelsadministratie op orde te houden. Door deze werkzaamheden uit handen te geven aan een payrollbedrijf kunnen u en uw medewerkers zich weer focussen op uw kerntaken. Bovendien bent u in één keer af van al die facturen en aangifteformulier van bijvoorbeeld de Belastingdienst.

Meer inzicht in uw personeelskosten

Door gebruik te maken van payrolling krijgt u eenvoudig een duidelijk overzicht van uw personeelskosten. U krijgt namelijk maandelijks een factuur met een overzicht van de complete personeels- en salariskosten. Zo komt u niet voor onverwachte kosten te staan en heeft u geen kosten meer achteraf.

U wilt geen risico’s lopen bij ziekte en ontslag

Een payrollbedrijf neemt u al uw risico’s als werkgever uit handen. Hierbij kunt u denken aan loondoorbetaling bij ziekteverzuim of ontslag van een medewerker. Wanneer een medewerker ziek is, dan moet deze soms jarenlang doorbetaald worden, ook kunnen daar kosten bijkomen voor re-integratie en de arbo-arts.

Uw personeel flexibel inzetten

Wanneer u uw personeel zelf in dienst neemt, bent u gebonden aan een heleboel wetten en regels. Zo mag u uw werknemers maar drie tijdelijke contracten aanbieden voordat u verplicht bent om hen vast in dienst te nemen. Met payrolling heeft u de mogelijkheid om flexibeler met uw personeel om te gaan. Zo kunt u uw personeel nog altijd inzetten, maar ook zonder zorgen afschakelen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over payroll? Lees dan ook onze andere blogs over dit onderwerp.

Comments are closed.