Reizen in corona tijd

Taxi

Het openbaar vervoer vermijden

We leven ondertussen alweer een flinke periode in gekke tijden vanwege het corona virus. Helaas lijkt het er op dat een medicijn nog wel even op zich laat wachten. Tot deze oplossing er is, doen we er verstandig aan om zoveel mogelijk anderhalve meter afstand tot elkaar te bewaren. Helaas is dat in het openbaar vervoer niet altijd mogelijk. Toch moeten we af en toe de deur uit voor belangrijke afspraken. Het Nieuwsloket ging op zoek naar een veilig alternatief voor reizen met het openbaar vervoer.

Reizen per taxi

De rijksoverheid heeft gevraagd dat we zo min mogelijk gebruik maken van het openbaar vervoer. Zo raakt het openbaar vervoer niet overbelast en lopen we geen onnodige risico’s voor onze gezondheid. In bussen of treinen lukt het namelijk niet altijd om de anderhalve meter afstand aan te houden die nodig is om eventuele besmetting te voorkomen. Voor mensen met een kwetsbare gezondheid raadt de Rijksoverheid aan om te reizen per taxi wanneer zij een belangrijke afspraak hebben. Tijdens een taxirit komt u enkel in aanraking met de taxichauffeur en hoeft u niet in een volle bus of trein. Heeft u binnenkort een belangrijke afspraak? Dan kunt u een taxi reserveren bij een betrouwbare taxicentrale.

De richtlijnen van het RIVM

Om het reizen per taxi nog veiliger te maken voor zowel de chauffeur als de passagier, heeft het RIVM een aantal richtlijnen opgesteld:

  • De passagier stapt zelf in en uit en zit tijdens de rit achterin
  • De passagier doet zelf de veiligheidsgordel om
  • De passagier plaatst zelf de bagage in de kofferruimte of houdt deze op schoot tijdens de rit
  • Betaal met pin of creditcard

Deze richtlijnen zorgen ervoor dat de chauffeur en de passagier zoveel mogelijk de anderhalve meter afstand bewaren. Heeft u als passagier hulp nodig bij het instappen, uitstappen of het omdoen van de gordel? Dan kunt u het best iemand uit uw huishouden of uw directe contactenkring vragen om u hiermee te helpen.

Comments are closed.