Wordt opdrachtgever in plaats van werkgever

Payroll

Ontdek waarom payrollen verstandig is

Functioneert u liever als opdrachtgever dan als werkgever? Dat is heel goed te begrijpen. De rol van werkgever gaat namelijk gepaard met een hoop verantwoordelijkheden en risico’s. Maar hoe verandert u deze rol? Wij gingen op onderzoek uit en kwamen terecht bij het payrollbureau. Ga ook payrollen!

Wat zijn voor een werkgever de voordelen van payroll?

Doordat u met payroll functioneert als opdrachtgever in plaats van als werkgever, blijft u wél verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van uw medewerkers, maar hoeft u zich niet meer te buigen over alle bijbehorende personele en financiële zaken. Dit levert u de volgende voordelen op:

  • Aangiftes worden tijdig verricht
  • Verzuimbegeleiding wordt vakkundig verzorgd
  • Arbeidsovereenkomsten worden opgesteld en bijgehouden
  • Arbeidsrechtelijke vragen worden ingediend bij het payrollbureau
  • Facturen aan pensioen- en personeelsverzekeringen worden betaald

Doordat u bovenstaande zaken niet allemaal meer zelf op hoeft te lossen, of door moet sturen aan bijvoorbeeld een dure HR manager of boekhouder, bespaart u enorm veel geld, tijd en energie uit. U kunt zich gaan richten op uw eigen core business. Daarnaast zorgt uw rol als opdrachtgever ervoor dat u een betere relatie met uw werknemers kunt opbouwen. Zo ontstaat er een prettige werksfeer waarin de beste resultaten behaald kunnen worden!

Waar moet ik rekening mee houden als ik kies voor payroll?

Wilt u als werkgever de schoenen van de opdrachtgever aantrekken? Stap dan over op payroll. Ok, wij snappen dat dit nu een beetje te eenvoudig kan klinken. Het is ook niet zo vreemd als u nog een aantal vragen heeft. Wij zochten alvast wat veelgestelde vragen van werkgevers op, zodat wij deze nu alvast voor u kunnen beantwoorden. Komt er een nieuw iemand bij u te werken? Meld deze persoon dan aan bij het payrollbureau waar u zaken mee doet. Uiterst eenvoudig dus. Komt er voor u juist meer werk bij, omdat de facturen van het payrollbedrijf betaald moeten worden? Nee hoor. Deze worden meestal in de online portal van het payrollbureau geplaatst. Online accorderen en betalen behoort vaak ook tot de mogelijkheden. Dan nog de meest gestelde vraag: moet u uw werknemers doorbetalen als ze ziek zijn? Nee hoor. Bij payroll ligt die verantwoordelijkheid bij het payrollbedrijf! Bent u al overtuigd?

Ga op zoek naar een bewezen payrollbedrijf

Begrijpt u inmiddels ook waarom erg veel werkgevers via payroll de overstap maken naar de rol van opdrachtgever? Minder kosten, meer zekerheid. Minder stress, meer overzicht. Minder tijdsdruk, meer energie voor uw eigen core business. Ga daarom op zoek naar een vakkundig payrollbureau en ontdek zelf wat payroll voor u kan betekenen!

Comments are closed.