Is jouw administratie al privacy proof?

Opleiding

Ga voortaan zorgvuldig om met je opleidingsadministratie

Per 25 mei 2018 is de Europese General Data Protection Regulation (GDPR) in werking getreden. In Nederland staat deze regeling beter bekend als de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Deze afkorting moet jou inmiddels wel bekend voorkomen, want als het goed is heb je van werkelijk elk bedrijf waar je ooit je gegevens bij achter hebt gelaten, een mailtje, brief of telefoontje ontvangen. Deze wet, die de eerdere Wet bescherming persoonsgegevens vervangt, is namelijk een stuk strenger dan zijn voorganger. Maar wat als je zelf persoonsgegevens verzamelt? Als instituut dat opleidingen aanbiedt bijvoorbeeld? Lees in dit blog wat jou dan te doen staat met de opleidingsadministratie.

Kies voor opleidingsadministratie die privacy proof is ingericht

Wees gerust. Ervoor zorgen dat je enkel de juiste gegevens op hebt geslagen van cursisten, is een stuk eenvoudiger dan je misschien denkt. De truc om alles in één keer correct te krijgen, is een degelijke online opleidingsadministratie aan te schaffen. Liggen er in jouw kantoor nog allemaal losse briefjes met telefoonnummers? Is jouw administratie een dusdanige chaos dat je alles dubbel hebt moeten opvragen? Hebben cursisten persoonsgegevens achtergelaten die momenteel niet meer passen binnen de nieuwe wet? Weg ermee! Schaf een moderne opleidingsadministratie aan, en alle informatie die je nodig hebt, staat veilig opgeborgen. Niet meer informatie, maar ook zeker niet minder. Om jou ervan te overtuigen, hebben wij een opleidingsadministratie uitgetest. Lees verder om te ontdekken wat wij ervan vonden.

Dit vonden wij van de nieuwste opleidingsadministratie

Eerlijk is eerlijk, wij waren best sceptisch. Als je je immers opgeeft voor een cursus of opleiding, moet je vaak enorm veel gegevens achterlaten. Of dat allemaal nodig is, vroegen wij ons ook al wel eens af. Maar hoe zit het dan met die online opleidingsadministratie? Gelukkig is met deze informatie nog steeds alles terug te vinden wat je wilt. Degenen die het invullen, cursisten en leraren bijvoorbeeld, geven namelijk toestemming voor het delen van enkele persoonsgegevens. Zo kunnen leraren onderling met elkaar telefoneren, als ze willen wisselen van leslokaal bijvoorbeeld. Welke opleidingen momenteel gegeven worden en welke leerlingen hieraan deelnemen? Ook dat kan eenvoudig gevonden worden. En persoonsgegevens die niet relevant zijn voor degenen die de opleidingsadministratie gebruiken? Die zijn gewoonweg niet zichtbaar!

Ga ook voor een correcte opleidingsadministratie

Kortom, met de juiste opleidingsadministratie is het tegenwoordig zeer eenvoudig te voldoen aan de nieuwe privacywet. Ga direct op zoek naar een leverancier van een degelijke en veilige opleidingsadministratie!

Post a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*