3 weetjes over airconditioning

Airco

Wat u nog niet wist over airconditioning

Airconditioning biedt verkoeling: dat is wat we allemaal weten. Maar er valt nog veel meer te leren over airconditioning. In dit blog behandelen we drie weetjes waar de meeste mensen nog niet van op de hoogte zijn. Lees snel verder.

1. Airco’s kunnen ook verwarmen

Airconditioning zorgt voor verkoeling. Het is de enige manier om een kamer de ingestelde temperatuur te laten bereiken en deze vast te houden. Maar wist u dat airconditioning ook kan verwarmen? Dit is te danken aan de werking van een airco en lijkt op die van een koelkast. Airconditioning onttrekt warmte aan een kamer en geeft deze af aan de buitenlucht. Maar andersom kan dus ook. Zo kunt u een kamer dus ook verwarmen.

2. Temperatuurverschil mag niet te groot zijn

Een temperatuurverschil groter dan 7 graden Celsius is ongezond. Is het buiten 35 graden en stelt u de thermostaat binnen in op een verfrissende 18 graden? Dan krijg u als u de deur uitstapt een slag van de hitte. Een hitteberoerte en zelfs direct flauwvallen behoren tot de opties. De buitentemperatuur minus 7 graden is de ideale temperatuur en meer dan genoeg om verkoeling te zoeken tegen de hitte te bieden en nare gevolgen te vermijden.

3. Ontvochtigen zorgt voor extra comfort

Een moderne airco heeft ook een ontvochtigingsfunctie. Zo kunt u bij hoge temperaturen, wanneer de luchtvochtigheid oploopt, deze naar beneden brengen. Voor mensen ligt de aanbevolen luchtvochtigheid tussen de 40-60%. Behalve dat u zo voorkomt dat uw huis muf gaat ruiken, zorgt u zo ook dat u uw warmte beter kwijt kunt. Bij een hoge luchtvochtigheid is het namelijk lastig om goed te zweten. Dit maakt het lastig voor ons lichaam om af te koelen.

Wilt u nog meer tips om de warmte buiten te houden? Lees dan ook ons artikel over spouwmuurisolatie.

Comments are closed.