Dakisolatie Veenendaal

Bouw

Wanneer is het tijd voor nieuwe dakisolatie?

Vraagt u zich weleens af wanneer het tijd is voor nieuwe dakisolatie voor uw huis in Veenendaal? Degelijke dakisolatie gaat in principe zeer lang mee, maar het kan lonen om hier toch naar te kijken, zeker wanneer u een oudere woning heeft. Lees in dit blog hoe u zelf kunt controleren of het tijd is voor nieuwe dakisolatie voor uw huis in Veenendaal.

Dakisolatie van binnen en buiten

Uw dakisolatie in Veenendaal is aan de binnenkant of de buitenkant van uw dak aangebracht. Per daktype kan het daarbij verschillen welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Maar of uw dakisolatie nu aan de binnen- of buitenkant zit, wanneer het nodig is kunt u deze gemakkelijk zelf controleren.

Een schuin dak controleren

Wanneer uw woning in Veenendaal een schuin dak heeft, kunt u dit controleren door een afwerkplaat te verwijderen wanneer uw dak aan de binnenkant geïsoleerd is. Is uw dakisolatie aan de buitenkant aangebracht, dan kunt u deze eenvoudig vinden door een dakpan op te tillen. Bekijk of het isolatiemateriaal nog in goede staat is. Raadpleeg eventueel een deskundige dakdekker voor het beste advies.

Een plat dak controleren

Heeft u geen schuin maar een plat dak op uw woning in Veenendaal? Dan kunt u in het geval van binnenisolatie uw dakisolatie vinden boven de gipsplaten of schrootjes van uw plafond. Is uw dakisolatie in Veenendaal aan de buitenzijde aangebracht, dan vindt u het isolatiemateriaal direct onder de dakbedekking. Heeft u een zogeheten ‘omgekeerd’ dak, dan vindt u de isolatielaag bovenop uw dakbedekking.

Nieuwe dakisolatie kiezen in Veenendaal

Is uw huis in Veenendaal ook toe aan nieuwe dakisolatie? Neem dan gerust contact op met een isolatie-expert in Veenendaal die u maatwerk dakisolatiekan leveren. Vraag naar de mogelijkheden voor uw woning en vraag naar een vrijblijvende offerte.

Is uw dakisolatie onlangs vervangen en wilt u uw positieve ervaringen delen? Deel deze dan door een bericht te sturen via ons contactformulier.

Comments are closed.