Welke recorder past bij mijn camerasysteem?

Uncategorized

De beschikbare netwerk recorders voor uw camerasysteem

Als u een eigen camera-installatie heeft, dan weet u al dat het kiezen van het juiste systeem maatwerk is. U heeft op dat punt al nagedacht over wat het doel is van uw camerasysteem en waarom ze op een dusdanige manier geplaatst zijn of zullen worden. Vervolgens wilt u de beelden ergens opslaan zodat u ze terug kunt kijken als u dat nodig acht. Daarvoor zijn er diverse mogelijkheden in de vorm van netwerk recorders. Maar hoe weet u nu wat de juiste recorder is voor uw camerasysteem? Na het lezen van dit blog weet u welke opties er zijn voor diverse systemen.

Beelden opslaan

IP-camera’s hebben diverse opties als het aankomt op het opslaan van videobeelden. Zo kunnen uw beelden worden opgeslagen op bijvoorbeeld een microSD-kaart, maar over het algemeen gaat men voor een NVR of DVR. Het verschil tussen een NVR recorder en een DVR recorder is de manier waarop de recorder wordt aangesloten op uw beveiligingscamera’s.

NVR recorder

Voor een IP-camera is een NVR recorder een handige accessoire. Met deze ‘digitale videorecorders’ is het mogelijk om de camerabeelden van uw camerasysteem op te slaan en terug te kijken wanneer u dat nodig acht. Met een aangesloten monitor kijkt u uw surveillance beelden eenvoudig terug. Er zijn zelfs NVR recorders die een ingebouwde PoE-switch hebben. Deze kunnen hun stroom dan via het internet ontvangen en zijn daarmee goedkoper dan recorders met een losse PoE switch.

Hybride DVR recorder

Op deze recorder kunt u eenvoudig HD TVI camera’s, analoge camera’s en AHD camera’s op aansluiten. De recorder is speciaal ontwikkeld om analoge systemen langzaam maar zeker te emigreren naar een modern IP-systeem.

De juiste keuze voor uw camerasysteem

Het is dus van belang dat de netwerk recorder die u kiest aansluit bij uw camerasysteem. Zo niet, bestaat de kans dat uw gehele camerabeveiliging niet goed werkt. Wilt u een netwerk recorder bestellen? Raadpleeg dan altijd eerst een expert. Zo weet u zeker dat uw camerabeveiliging systeem perfect werkt.

Heeft u ervaring met een netwerk recorder of camerabeveiliging in het algemeen? Heeft u nog handige tips & tricks op dat gebied? Laat het ons vooral weten via het contactformulier.

Comments are closed.