De toegevoegde waarde van ISO 9001

Certificeringen

Kwaliteit voor uw organisatie

U heeft een bedrijf en vraagt zich af u zich ISO 9001 moet laten certificeren. Want wat is de toegevoegde waarde hiervan voor uw bedrijf? Alle bedrijven, klein en groot, kunnen baat hebben bij zo’n certificering. In dit blog vertellen wij u graag meer over wat ISO 9001 is en welke toegevoegde waarde dit voor uw bedrijf heeft.

Wat is ISO 9001?

ISO 9001 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagement. Deze internationaal erkende norm geeft richtlijnen waaraan een goed kwaliteitsmanagementsysteem moet voldoen. In vrijwel iedere sector is ISO 9001 een begrip en een maatstaf voor betrouwbaarheid en transparantie in de markt. U weet zeker dat u hiermee uw klanttevredenheid verhoogt. Met ISO 9001 borgt u immers uw kwaliteit op de gebieden beleid, organisatie en proces. Door met deze norm te werken heeft u meer grip op de dagelijkse werkzaamheden en een duidelijke koers naar de toekomst.

De voordelen van ISO 9001

ISO 9001 is ook van toegevoegde waarde voor uw organisatie. Met ISO 9001:

  • Verhoogt u uw klanttevredenheid;
  • Verbetert u uw werkprocessen;
  • Maakt u uw organisatie inzichtelijk en beheersbaar;
  • Blijft u uw organisatie voortdurend verbeteren;
  • Haalt u vaak een hogere omzet.

Een ISO 9001 certificaat behalen

Wanneer uw organisatie een ISO 9001 certificaat behaalt, toont u aan dat u aan de eisen van uw opdrachtgevers of toezichthouders voldoet. Daarnaast verhoogt u de betrouwbaarheid van u product of dienst. Dit is een belangrijk voordeel in uw markt. Het certificaat behaalt u door een managementsysteem op te zetten, te implementeren en te onderhouden dat voldoet aan de eisen van de ISO 9001 norm. Deze dient getoetst te worden door een certificerende instantie.

Meer weten over ISO 9001

Wilt u uw bedrijf ook ISO 9001 laten certificeren? Kies dan voor een gespecialiseerd bedrijf in begeleiding bij ISO 9001 certificering. Zij vertellen u meer over de toegevoegde waarde voor uw organisatie. Heeft u onlangs zo’n certificering gekregen? Vertel ons er meer over via ons contactformulier.

Comments are closed.