Hoe weet u welk werk u leuk vindt?

Uncategorized

In 3 stappen werk vinden dat bij u past

Bent u niet tevreden met uw huidige werk, maar weet u ook niet welke kant u op wilt gaan met uw loopbaan? Dan bent u niet de enige. Maar liefst een kwart van alle werkenden in Nederland is niet blij met zijn huidige baan. In dit blog leest u 3 stappen die u kunt nemen om te ontdekken welk werk bij u past.

1. Ontdek wie u bent

Veel mensen die vastlopen in het vinden van een baan weten geen antwoord op de vraag: welke werk vindt u leuk? Daarom kan het helpen om eerst wat andere vragen aan uzelf te stellen, zoals:

  • Waar ben ik goed in?
  • Wat vind ik leuk om te doen in mijn vrije tijd?
  • Tijdens welke activiteiten kom ik in een flow?
  • Wie zijn mijn helden en waarom?
  • Wat zijn mijn waarden?
  • Wat wil ik bereiken in het leven?
  • Wat wil ik zeker weten niet?

2. Vraag hulp aan uw omgeving

Vindt u het lastig om er helemaal alleen uit te komen? Vraag dan ook zeker hulp aan vrienden, familie en collega’s. Maak hierbij wel duidelijk wat u van ze wilt weten. Zo voorkomt u vervelende ongevraagde adviezen. Stel dus duidelijke vragen, zoals:

  • Met welke 3 woorden zouden jullie mij omschrijven?
  • Waar ben ik goed in volgens jullie?
  • Wat zien jullie als mijn valkuil?

3. Ga in gesprek met een loopbaanadviseur

De derde stap is: maak een aantal afspraken bij een loopbaanadviseur. De blik van een onbekende kan soms heel verfrissend zijn en leiden tot nieuwe inzichten. Bovendien weet een loopbaanadviseur precies de juiste vragen te stellen. Ook kan hij of zij u helpen met meer ideeën over praktische stappen die u kunt zetten om werk te vinden dat echt bij u past.

Neem gerust contact op wanneer u hulp wilt bij het vinden van een ervaren loopbaanadviseur.

Comments are closed.