Ontspan in een buitensauna

Gezondheid Tuin

Genieten van de voordelen van een eigen barrelsauna

Met een heerlijke buitensauna transformeer je jouw tuin om tot een plek van rust en ontspanning. Een oase van warmte, stilte en stoom. Of de zon nu schijnt, het water uit de lucht stroomt of tientallen sneeuwvlokjes je voetpad bedekken: elke dag wordt een dag om te genieten. Open de deur van je buitensauna, zet je verstand op nul en laat alle spanning uit je lijf vervagen. Onderstaand lees je alles over de voordelen van je eigen compacte barrelsauna in je tuin.

Direct buiten afkoelen

Je kunt een sauna in je huis aanleggen, maar je kunt ook kiezen voor een compacte barrelsauna in je tuin. Dat heeft een aantal voordelen. Ten eerste, na het ontspannen van de rust in de buitensauna moet je goed afkoelen. Het voordeel van een buitensauna is dat je gelijk in de buitenlucht komt en meteen afkoelt. Dit ‘luchtbad’ helpt bij het sluiten van de poriën. Doordat je meteen in de koude buitenlucht stapt, hoef je geen ijskoude douche meer te nemen. Het mag natuurlijk wel!

Geniet van extra ruimte

Een ander voordeel van een buitensauna ten opzichte van een binnensauna is de beschikbare ruimte. Buitenshuis zijn de mogelijkheden een stuk ruimer en gaat er geen kostbare ruimte binnenshuis verloren. Ook kun je deze extra ruimte benutten voor letterlijk extra ruimte bij je sauna. Een extra zitje aan de buitenzijde of aan de binnenkant van de barrelsauna bijvoorbeeld.

Efficiënte snelle opwarming

Daarnaast heb je ook de keuze om een buitensauna te verwarmen met een houtgestookte saunakachel. Iets wat vanwege de brandveiligheid niet mogelijk is bij een binnensauna. Een houtgestookte kachel zorgt ervoor dat de sauna snel op temperatuur is. Ideaal wanneer je spontaan zin hebt om even lekker uit te zweten en je gedachten te verzetten. Bovendien is het ook goed voor je portemonnee.

Wil je meer weten over de aanschaf van een heerlijke buitensauna? Ga dan eens kijken bij een specialist bij jou in de buurt. Heb je interessant nieuwtjes voor ons? Deel ze dan via het
contactformulier.

Comments are closed.