Voordelen van het inschakelen van een recruitment bureau

Zakelijk

De ideale oplossing voor werkgevers en werkzoekenden

Zowel voor werkgevers als voor werkzoekenden kan het inschakelen van een professioneel recruitment bureau de ideale oplossing zijn in hun zoektocht naar een nieuwe baan of werknemer. Zo’n recruitment bureau neemt u de onderhandelingen uit handen, en dat brengt een hoop voordelen met zich mee! In dit blog vertellen wij u hier graag meer over. 

Wat doet een recruitment bureau?

Een goed recruitment bureau weet precies wat er speelt binnen bepaalde sectoren, heeft goede connecties, neemt de wervingsprocedure uit handen bij de werkgever en selecteert de ideale match uit de kandidaten. Omdat recruitmentbureaus een bemiddelende functie dragen en precies weten wat de werkgever belangrijk vindt, is de kans op een goede match ontzettend groot. Een recruitment bureau selecteert dus de kandidaten, onderhoudt contact met de opdrachtgever, maakt afspraken over een kennismakingsgesprek, bereidt de kandidaat voor op dit gesprek, bemiddelt tijdens de sollicitatieprocedure en kan na dit proces eventueel optreden als coach of adviseur. 

De voordelen van het inzetten van een recruitment bureau

Wanneer u ervoor kiest om een recruitment bureau in te zetten om uw volgende werknemer voor u te selecteren, dan zitten daar een aantal voordelen aan verbonden. Deze zetten wij graag voor u op een rij: 

  • Het scheelt voor zowel de kandidaat als de werkgever erg veel tijd in het zoeken en reageren
  • Een recruitment bureau heeft veel verstand van de ontwikkelingen binnen de arbeidsmarkt
  • Een recruitment bureau doet een voorselectie van de kandidaten
  • Een recruitment bureau heeft een breed netwerk aan werkzoekenden waar het bedrijf vaak zelf geen toegang tot heeft

Comments are closed.