3 grootste voordelen van een aluminium deur

Wonen

Aluminium deuren

Bent u op zoek naar mooie nieuwe deuren voor uw woning? Dan heeft u de keuze uit heel veel verschillende materialen. Bij een strakke, moderne woning, passen aluminium deuren erg goed. Dit materiaal is de laatste jaren zeer in populariteit gestegen. Dat komt niet alleen omdat het er zo mooi uitziet, maar ook vanwege andere voordelen. In dit blog vertellen we meer over de voordelen van aluminium deuren.

1. Makkelijke installatie

Een aluminium deur wordt vaak vergeleken met een stalen deur. Dat komt omdat de uitstraling die ze hebben vergelijkbaar is: strak en modern. Maar een aluminium deur is veel makkelijker te installeren. Dat komt omdat staal in de werkplaats al aan elkaar gelast moet worden. Dat is niet het geval met aluminium. Dit is demontabel, wat betekent dat het gewoon op locatie in elkaar gezet kan worden. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een nieuwe balkondeur, en moet die eerst naar boven gebracht worden? Dan is een aluminium deur dus veel praktischer.

2. Licht, en eenvoudig te gebruiken

Een deur wordt natuurlijk erg veel gebruikt. Daarom moet hij ook prettig in gebruik zijn. Een stalen deur is vaak erg zwaar. Dit maakt het openen en sluiten minder eenvoudig. Aluminium is een zeer licht materiaal, in tegenstelling tot staal. Daarom is hij heel prettig te hanteren. U trekt de deur veel makkelijker open en dicht. Hij is bovendien makkelijker open te houden en hij valt niet snel dicht.

3. Duurzaam materiaal

Het laatste voordeel van de aluminium deur die we willen bespreken, is het feit dat het een erg duurzaam materiaal is. Er wordt tegenwoordig steeds meer aandacht besteedt aan duurzaamheid. Bij het bouwen van nieuwe woningen wordt er vaak niet meer aangesloten op een gasleiding, er worden zonnepanelen geplaatst en woningen worden goed geïsoleerd. Maar ook in bijvoorbeeld de inrichting van woningen wordt steeds vaker gebruik gemaakt van duurzame materialen. Vindt u duurzaamheid belangrijk? Kies dan voor een aluminium deur. Aluminium is namelijk veel voorkomend, en kan volledig gerecycled worden zonder dat het enige kwaliteit verliest.

Wilt u weten of een aluminium deur iets voor uw woning is? Neem contact op! Wij helpen u graag verder.

Comments are closed.