Je woonkamer inrichten in herfst sferen

Wonen

Zo maak je je woonkamer klaar voor de herfst

Ben jij ook zo gek op de herfst? Als de dagen weer korter worden dan kruip ik graag lekker weg op mijn hoekbank met een goed boek en een glas thee. Ik merk dat ik steeds meer tijd binnen doorbreng wanneer de dagen korter worden, en ik vind het leuk om het interieur van mijn woonkamer dan ook aan te passen aan het seizoen. In dit blog vertel ik je hoe jij jouw woonkamer in herfstsferen kunt brengen!

Maak het knus

Als het buiten koud en donker is, dan is het prettig als je binnen juist een gezellig plekje kunt creƫren. Kies voor vloerkleden, dekentjes en kussentjes in warme kleuren die gemaakt zijn van zachte materialen. Ook met kaarsjes, het liefst met herfstgeuren natuurlijk, en met sfeerverlichting kom je al heel ver.

Haal de herfst in huis

Je kunt je huis extra herfstig maken door het aan te kleden met items die echt passen bij de herfst. Maak bijvoorbeeld eens een boswandeling en verzamel een aantal mooie herfstbladeren. Die kun je laten drogen en in een lijst stoppen. Ook takken met rode besjes staan prachtig in een mooie vaas. Andere producten die echt een herfstgevoel geven zijn pompoenen, appels en dennenappels.

Gebruik herfstkleuren

Naast materialen zijn er ook bepaalde kleuren, texturen en patronen die heel erg aan de herfst doen denken. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Oranje
  • Groen
  • Donkerrood
  • Paars
  • Ruitjes
  • Wol

Door kussentjes en dekentjes te plaatsen in deze patronen, texturen en kleuren, krijg je al direct een herfstgevoel!

Comments are closed.