Verjong uw huid met mesotherapie

Gezondheid

Mesotherapie in Rotterdam

Heeft u al wel eens gehoord van mesotherapie? Het is een zeer succesvolle therapie die wordt toegepast bij mensen met huidveroudering die onder andere in Rotterdam wordt uitgevoerd. Op deze manier wordt huidverjonging gestimuleerd en bovendien werkt mesotherapie erg effectief tegen lijntjes, rimpels en lichte pigmentvlekken. We vertellen u er graag meer over. Misschien kiest u na het lezen van dit artikel wel voor mesotherapie in Rotterdam!

Een mesotherapie behandeling

Tijdens een mesotherapie behandeling zal de arts hyaluronzuur bij u inbrengen door middel van een kleine injectienaald. Dit lichaamseigen stofje wordt aangebracht in de middelste huidlaag, die ook wel de mesoderm wordt genoemd. Al sinds 1948 wordt deze techniek toegepast voor het bestrijden van pijn en sportblessures. Tegenwoordig wordt mesotherapie dus vooral nog gebruikt als anti-aging techniek om huidveroudering te voorkomen en om rimpels, lijntjes en pigmentvlekken te bestrijden. Wanneer men ouder wordt, verliest de huid collageen en elastine dat er voor zorgt dat de huid er fris en vitaal uitziet. Door met kleine prikjes hyaluronzuren te injecteren gaat de huid weer collageen aanmaken en verbetert de elasticiteit. Ook herstelt de vochtbalans in de huid.

De voordelen van mesotherapie

Mesotherapie is een vrijwel pijnloze behandeling. Omdat er gewerkt wordt met hele dunne naaldjes die maximaal twee millimeter onder de huid worden gestoken, zult u hier bijna niets van merken. Wilt u mesotherapie inzetten om huidveroudering tegen te gaan? Dan is één behandeling vaak al voldoende. Voor een behandeling tegen rimpels of volumeverlies wordt meestal een kuur van zes behandelingen voorgeschreven. Er wordt geadviseerd om na de behandeling eens in de drie maanden terug te komen om het resultaat te behouden.

Heeft u last van huidproblemen zoals huidveroudering of acne? Lees dan onze andere blogs hier op de site voor handige tips!

Comments are closed.