Last van rioollucht? Zo komt u er weer vanaf!

Uncategorized

Rioolstank door warm weer

Heeft u last van een rioollucht in uw woning? Dat komt hoogstwaarschijnlijk door een verstopping in uw riolering. Die stank is natuurlijk zeer vervelend, en u wilt er zo snel mogelijk weer vanaf. Nog belangrijker, u wilt de verstopping (en de rioollucht) in de eerste plaats voorkomen zonder dat hierbij een ontstoppingsbedrijf ingeschakeld hoeft te worden! Wij vertellen meer over de oorzaak van de stank, en hoe u die kunt verhelpen.

Verstopping in uw riolering

Een rioollucht in uw woning wordt dus bijna altijd veroorzaakt door een verstopping. Er zijn een aantal veelvoorkomende oorzaken, waaronder:

  • Het doorspoelen van etensresten
  • Bakvet door de gootsteen spoelen
  • Iets anders dan toiletpapier door het toilet spoelen, zoals maandverband, tampons of luiers
  • Aangroei van zeepresten
  • Haren in de afvoer

Een verstopping kunt u dus voorkomen door niets door het toilet, de gootsteen, de douche of het bad te spoelen dat er niet in thuishoort. Maar wat moet u doen wanneer het te laat is?

Zo komt u er vanaf

Als u al last heeft van een rioolstank in uw woning, is het belangrijk om de verstopping zo snel mogelijk te laten verhelpen. Wij raden aan om niet zelf met chemische middelen aan de slag te gaan, maar om dit aan een specialist over te laten. Die heeft professionele manieren om de oorzaak van de verstopping te vinden, bijvoorbeeld door middel van een klein cameraatje. Ook kan hij of zij de verstopping oplossen zonder blijvende schade aan de leidingen aan te richten.

Wilt u persoonlijk advies in verband met een rioolstank in uw woning? Neem dan gerust contact met ons op. Dat doet u door hier op de site het contactformulier in te vullen. Wij helpen u graag verder!

Comments are closed.