Schimmelnagel behandelen, hoe werkt dat?

Uncategorized

Last van een schimmelnagel?

Een schimmelnagel wordt ook wel een kalknagel genoemd en is een veelvoorkomend probleem bij zowel mannen als vrouwen. Een kalknagel is erg vervelend, aangezien het er niet mooi uitziet en u bijna niet door de nagel heen komt met een nagelknipper. Er wordt regelmatig onterecht gedacht dat een schimmelnagel ontstaat door een slechte hygiëne. De schimmelinfectie wordt overgedragen wanneer u ermee in contact komt, bijvoorbeeld in een zwembad. Een kalknagel gaat niet vanzelf over, en moet dus altijd behandeld worden. Wij vertellen u graag hoe zo’n behandeling precies werkt.

Voor het behandelen van de kalknagel

Het behandelen van een kalknagel begint altijd met een voorbereiding thuis. Zo kunt u herbesmetting voorkomen. Het is aan te raden om voor de behandeling van de schimmelnagel:

  • 2 keer per dag antischimmelcrème op de voeten te smeren, en 1 keer per week antischimmelpoeder in de schoenen te doen
  • Sokken, panty’s, maillots en het beddengoed op 60 graden te wassen
  • Alle oude nagellak weg te gooien
  • Uw nagelschaar en nagelknipper uit te koken
  • De besmette kalknagel te laten verdunnen door een pedicure

Kalknagel behandelen van binnenuit

De schimmelnagel wordt van binnenuit behandeld door middel van een laserbehandeling. Het apparaat wordt gericht op de schimmel onder de nagel. De harde buitenkant wordt vernietigd en het nagelbed wordt verwarmd. Dit zorgt ervoor dat micro-organisme onschadelijk worden. Helaas is het effect van een behandeling van de kalknagel niet direct zichtbaar. Er zijn minimaal drie behandelingen nodig, en vervolgens moet de nagel uitgroeien. De behandeling van de schimmelnagel voelt aan als een paar harde prikken, maar duurt slechts enkele minuten.

Na de behandeling

Direct na de behandeling voelt de behandelde nagel wat warm aan, maar verder zult u er geen last van hebben of pijn aan voelen. U zult door moeten gaan met het insmeren van de voeten met antischimmelcrème en met het antischimmelpoeder in de schoenen. Zorg ervoor dat u uw voeten telkens goed afdroogt, en dat u niet op blote voeten loopt in openbare ruimtes.

Kies een betrouwbare kliniek

Een schimmelnagel is dus een hardnekkig kwaaltje, en het gaat een hele tijd duren voordat het probleem volledig verholpen is. Het uitgroeien van de nagel zal zo’n 9 maanden duren. Wij raden u aan om op zoek te gaan naar een goede kliniek die werkt met specialisten. Zij kunnen het beste inschatten hoeveel behandelingen u nodig zult hebben. Na die lange periode wilt u er immers wel definitief vanaf zijn. De geschoolde professionals in een kliniek zorgen er voor een effectieve bestrijding van uw schimmelnagel.

Comments are closed.