Prijzen van een taxi in Nijmegen gaan in 2020 omhoog

Taxi

Verhoging van de taxiprijzen

Reist u regelmatig met een taxi in Nijmegen, bijvoorbeeld voor uw werk? Let in het nieuwe jaar dan goed op, want de maximumprijzen voor een taxi gaan in 2020 flink omhoog. Wilt u voor een vaste lage prijs blijven reizen? Dan raden wij u aan om contact op te nemen met een betrouwbaar taxibedrijf dat vooraf een gratis vrijblijvende offerte voor u opstelt. De prijzen gaan namelijk niet omhoog bij taxibedrijven met een vooraf afgesproken prijs. Wij vertellen alles over de verhoging van de prijzen van een taxi in Nijmegen in 2020.

Prijzen van een taxi in Nijmegen

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft een nieuwe regeling gemaakt, waarin staat dat de maximumprijs van het start-, kilometer- en wachttarief van een taxi flink omhoog mag, met ruim twee procent. Dit houdt in dat een taxibedrijf voor een auto tot vier personen het starttarief mag verhogen van €3,19 naar €3,26. Het kilometerbedrag mag tevens omhoog. Dat gaat van maximaal €2,35 naar €2,40. De prijzen voor busjes zullen nog hoger liggen. Laat u een taxi een uur wachten, dan zult u daar in 2020 al snel €45,- voor moeten betalen.

Reden voor nieuwe prijzen

De laatste jaren hebben telkens een verhoging getoond van de taxiprijzen. Dat heeft te maken met de stijgende economie. Omdat de lonen in Nederland steeds hoger worden, zullen ook de prijzen stijgen. Taxiprijzen vallen hier natuurlijk ook onder. Echter is er ook goed nieuws wanneer u regelmatig met de taxi in Nijmegen reist. De nieuwe prijzen gaan namelijk niet op wanneer u gebruik maakt van contractvervoer. Ook wanneer er vooraf een prijsafspraak gemaakt is gaan deze prijzen niet op. Stapt u regelmatig in een taxi die in Nijmegen op straat wacht, bijvoorbeeld bij het centraal station of in het centrum? Kies er in vervolg voor om een taxi te reserveren. Het voordeel hiervan is tevens dat u in de meeste gevallen een vrijblijvende offerte opgestuurd zult krijgen. Dat betekent geen nare verrassingen wat betreft kosten!

Aanbiedingen voor vaste reizigers

Kiest u er voortaan voor om een taxi in Nijmegen te reserveren, en maakt u vaak gebruik van hetzelfde taxibedrijf? Vraag dan eens naar een service voor vaste klanten. Sommige taxibedrijven voorzien vaste reizigers namelijk van een vaste klantenpas. Zo bent u niet alleen gegarandeerd van een vaste prijs, maar krijgt u bovendien topservice met korting!

Vrijblijvende offerte opvragen

Wilt u ook de onzekerheid voorkomen die een taxirit in het nieuwe jaar met zich meebrengt? Kies er dan in vervolg voor om een taxi te reserveren. Laat altijd eerst een vrijblijvende offerte opstellen, zodat u verzekerd bent dat u niet geconfronteerd zal worden met hoge kosten. U zult dan zelfs met de nieuwe prijzen voor een taxi in Nijmegen in 2020 voordelig reizen!

Comments are closed.