Hoe herken je een duurzaam restaurant? Lees het hier!

Restaurant

Uit eten bij een duurzaam restaurant in Rotterdam

Ben je van plan om binnenkort uit eten te gaan bij een duurzaam restaurant in Rotterdam? Een goede keuze. Misschien denk je bewust na over het milieu en de ecologische voetafdruk die je zelf achterlaat en ben je daarom ook op zoek naar een duurzaam restaurant bij jou in de buurt in Rotterdam. Uit onderzoek is gebleken dat steeds meer restaurantbezoekers kiezen voor een duurzaam restaurant. Zo’n 60%, wat vrij veel is. Hoe kun je precies weten dat je duurzaam uit eten gaat? En wat zijn de kenmerken van een duurzaam restaurant? In dit blog vertellen wij meer!

Een duurzaam restaurant, wat zijn de kenmerken?

Jaarlijks wordt door restaurants voor zo’n 51.000 ton aan voedsel weggegooid. Zonde. Duurzame restaurants maken veelal gebruik van een doggybag, zodat je zelf kunt bepalen of je duurzaam met het resterende eten omgaat. Wat betekent dit voor de menukaart? Een duurzaam restaurant biedt doorgaans gerechten aan die 100% vegetarisch zijn en heeft zelfs meerdere vegetarische gerechten in het menu. Het dierenwelzijn achten deze restaurants van groot belang. Tevens wordt er kraanwater aangeboden in plaats van mineraalwater. Bij het bereiden van het eten worden biologische ingrediënten gebruikt, alsmede Fair Trade producten. Doorgaans wordt er voor streekproducten gekozen en worden er seizoensproducten aangeboden. Een echt duurzaam restaurant gaat voedselverspilling zo veel mogelijk tegen. Dit kan door middel van doggybags aan te bieden en de keuzes omtrent bijgerechten en portiegroottes aan de gasten zelf over te laten. Een duurzaam restaurant maakt zijn gasten kenbaar dat zij duurzame keuzes maken. Niet alleen mondeling, maar ook door dit aan te geven op de menukaart.

Ga ook uit eten bij een duurzaam restaurant in Rotterdam

Wij hopen je middels dit blog inzicht te hebben gegeven in de punten waaraan je een duurzaam restaurant kunt herkennen. Kies ook voor een duurzaam restaurant nabij jouw woonplaats in Rotterdam en draag een steentje bij aan een beter milieu. Door duurzaam uit eten te gaan, ga je voedselverspilling actief tegen. Heb je nog eten over op je bord? Vraag dan om een doggybag bij de bediening, zodat je hier ook de volgende dag nog lekker van kunt genieten. Wij wensen je veel succes bij de zoektocht naar een duurzaam restaurant in Rotterdam!

Comments are closed.