Als zzp’er administratie uitbesteden

Backoffice Uncategorized

Zzp’ers en backoffice ondersteuning

Administratie en zzp’ers vormen niet altijd een goed huwelijk. In dit blog leggen wij uit hoe ze dankzij backoffice ondersteuning voor zzp’ers toch heel goed in harmonie kunnen samenleven. Waarom verloopt het zzp/administratie huwelijk aanvankelijk zo stroef? U bent freelancer of zzp’er geworden om lekker zelfstandig te kunnen werken tegen een aantrekkelijk tarief in de tak van sport waar u goed in bent. Opdrachtgevers weten uw werk goed te waarderen en huren u maar al te graag in. Dat is het grote voordeel van de zelfstandige zonder personeel. U bepaalt zelf de koers van uw onderneming en beslist zelf welke opdrachten u wilt uitvoeren. Niemand die u vertelt wat u moet doen en geen collega’s die minder ambitie in hun werk hebben dan u. Voorspoed dus! Helaas kan het bestaan van een succesvol zzp’er ook een keerzijde hebben. Er liggen wat gevaren op de loer: naast uw vrijheid staat dat u geen inkomensgarantie heeft als de zaken tijdelijk minder gaan. Ook moet u uw eigen arbeidsvoorwaarden regelen, zoals verzekeringen en een eventueel pensioen. Heeft u dat niet (goed) geregeld of vindt u dat zelfs te kostbaar? Weet dan dat deze nadelen vrij eenvoudig op te vangen zijn met backoffice ondersteuning door een gerenommeerd bedrijf.

Voordelen van backoffice uitbesteden voor zzp’ers

Hoewel een zzp’er een beter uurtarief kan rekenen voor zijn werk dan declareren dan een werknemer in loondienst, heeft de gemiddelde freelancer weinig oog voor zijn financiële zekerheid. De gemiddelde zzp’er gaat nog steeds eenmaal per jaar naar de boekhouder met een schoenendoos vol bonnetjes en voila: de administratie is weer gedaan. Niet bepaald zaligmakend. Wat veel zzp’ers niet weten is dat een zzp’er mét backoffice ondersteuning geen arbeidsrechtelijke en fiscale risico’s loopt. Bovendien heeft u dan geen debiteurenrisico’s, bouwt u pensioen op en bent u verzekerd voor ziektekosten. Bovendien hoeft de zzp’er die zijn backoffice uitbesteedt hoeft geen aandacht en tijd te schenken aan administratieve werkzaamheden en belastingproblematiek. De zzp’er die zijn backoffice uitbesteedt ontvangt maandelijks een gegarandeerd salaris van het bedrijf dat de backoffice verzorgt.

’Geheim’ van backoffice ondersteuning

Wat is dan het geheim van backoffice ondersteuning? Welnu: er is geen geheim! Dat is het mooie. Backoffice ondersteuning biedt de zzp’er simpelweg een garantie voor een financieel zorgeloos ondernemersbestaan. Uiteraard in ruil voor een vergoeding voor de dienstverlening van de backoffice ondersteuning. Die vergoeding is meestal een bepaald (standaard)percentage van het totale factuurbedrag. Is dat interessant voor u? Tip 1: neem dan gerust eens contact op met een erkend bedrijf in backoffice ondersteuning om de mogelijkheden voor u eens goed door te spreken. Tip 2: bespreek met een deskundige accountant uw mogelijkheden voor het uitbesteden van uw backoffice.

Backoffice ondersteuning voor zzp’ers: iets voor u?

Heeft u interesse in backoffice ondersteuning voor zzp’ers? Let dan wel goed op wat dit persoonlijk voor u betekent. Informeer naar alle voorwaarden en vraag of er eventuele minimummarges gelden en of er opstartkosten betaald moeten worden. Met andere woorden: bereid u goed voor! En wie weet kunt u als zzp’er prima getrouwd zijn met uw werk én met uw administratie!

Comments are closed.