Ontdek het wat en waarom van ondervloeren

Uncategorized

Kies bij uw nieuwe vloer de juiste ondervloer

Heeft u behoefte aan een nieuwe vloer? Van bijvoorbeeld laminaat, PVC of parket? Erg verstandig. Deze producten zijn zeer duurzaam, onderhoudsarm en van hoogstaande kwaliteit. Zowel in uitstraling als in gebruik. Maar dan is er nog zoiets als een ondervloer. Lees in dit blog alles wat u wilt weten over ondervloeren.

Waarom een ondervloer laten leggen?

Een ondervloer houdt uw vloer van laminaat, parket of PVC in optimale kwaliteit. Omdat deze vloersoorten niet heel dik zijn, is een beetje extra demping zeer gewenst. Een ondervloer zorgt voor deze demping. Zowel in geluid als in loopcomfort. Daarnaast zorgt een ondervloer er voor dat uw nieuwe vloer niet zo snel beschadigingen oploopt als u eroverheen loopt. Uw vloer voelt dankzij de ondervloer zachter aan, geeft geen blikkerig geluid en veert wat prettiger mee. Zeker door dat laatste blijft uw nieuwe vloer in optimale kwaliteit.

Voordelen van een ondervloer opgesomd

Samengevat zorgt een ondervloer voor:

  • Een hoger loopcomfort
  • Een betere warmte-isolatie
  • Een prettige absorptie van geluid
  • Een barrière tegen optrekkend vocht
  • Een langere levensduur van uw vloer

Kortom, het aan laten brengen van een ondervloer is zeer zeker aan te raden.

Voor welk soort ondervloer gaat u?

Ondervloeren zijn doorgaans te verkrijgen in rollen of in pakken. Kiest u voor een rol? Deze is vaak een meter breed en heeft meestal een lengte van 15 meter. Kiest u voor een pak? Elk pak bevat meerdere stukken ondervloer, die naast, onder en boven elkaar kunnen worden gelegd. Een andere keus die u kunt maken, naast of u kiest voor een rol of pak, is de dikte van de ondervloer. Er zijn ondervloeren van een kleine 2 mm, maar er bestaan ook ondervloeren van wel 10 mm. Weet u niet zeker wat voor uw gewenste nieuwe vloer de beste optie is? En voelt u er ook niets voor om zelf uw ondervloer en nieuwe vloer te leggen? Ga dan op zoek naar een leverancier in vloeren en ondervloeren.

Schakel een specialist in vloeren en ondervloeren in

Gelukkig hoeft u niet zelf alles uit te zoeken op het gebied van ondervloeren. Ga op zoek naar een specialist in vloeren. Deze vakmensen kunnen u vaak ook meteen informeren over de mogelijkheden en voordelen van ondervloeren. Wij wensen u veel succes en plezier toe in uw zoektocht naar uw favoriete vloer en de bijpassende ondervloer!

Comments are closed.