Hierop moet u letten bij het kopen van een seniorenbed

Gezondheid Meubels

Tips voor het kopen van een seniorenbed

Voor ouderen is een seniorenbed vaak een ideale oplossing. Het seniorenbed, ook wel een hoog-laag bed genoemd, lijkt net op een gewoon bed, maar heeft in de praktijk grote voordelen voor senioren. Er zijn ontzettend veel soorten en maten seniorenbedden te krijgen. Waar moet u nu precies op letten wanneer u een seniorenbed wilt kopen? Daar vertellen we in dit blog meer over.

Wat is een seniorenbed precies?

Seniorenbedden zijn speciaal ontwikkeld voor ouderen. Wanneer mensen ouder worden, gaat het bewegen nu eenmaal niet meer zo soepel zoals in de jonge jaren. Daarom is het verstandig om aanpassingen te maken om het leven wat eenvoudiger te maken. Dit is ook van toepassing op het bed. Een seniorenbed is over het algemeen hoger dan een gewoon bed. Hierdoor is het makkelijker om in en uit het bed te komen. Vaak is een seniorenbed ook nog elektrisch verstelbaar. Hierdoor kan het bed met een rechte rug opgemaakt worden, en is het veel makkelijker om onder het bed te stofzuigen.

Elektrisch verstelbaar bed

Wanneer u een seniorenbed gaat kopen, moet u kijken naar de manieren waarop het bed elektrisch verstelbaar is. Kan het enkel omhoog en omlaag, of is het ook mogelijk om de rugleuning omhoog te zetten, of het voeteneind te bewegen? Wanneer de rugleuning versteld kan worden, kan er ook prettig gezeten worden in het bed. Als het bed elektrisch verstelbaar is, moet u ook letten op de manier waarop motoren en draden weggewerkt zijn in het bed. Elektrische delen zijn namelijk vaak ware stofmagneten. Dat maakt het een hele klus om het schoon te maken. Als die delen goed weggewerkt zijn, valt dat allemaal wel mee. Daarbij moet u letten op het geluid dat het bed maakt wanneer het elektrische versteld wordt. Is de afstandsbediening makkelijk in gebruik, of zitten er veel knoppen op? En is het bed makkelijk te bedienen wanneer het donker is? Allemaal punten waar u bij de aanschaf op moet letten.

Het juiste matras bij een seniorenbed

Wanneer u een goed seniorenbed gevonden heeft, hoort daar natuurlijk ook een matras bij. Als u een nieuw matras gaat kopen in Arnhem, hebben wij de ideale tip! U kunt namelijk een matras op maat laten maken! Een slaapspecialist komt langs om een slaapanalyse uit te voeren. Op basis daarvan wordt de samenstelling van het matras bepaald. Wanneer u een seniorenbed gekocht heeft, kan het matras hierop aangepast worden. En het beste? U kunt zelfs ook nog een seniorenbed en matras samen aanschaffen! Zeker waard dus om eens een afspraak te maken.

Heeft u nog tips voor het kopen van een seniorenbed? Deel ze met ons via het contactformulier hier op de site.

Comments are closed.