Zonnepanelen, een goede investering

Uncategorized

Twijfelen hoeft niet meer

U wilt uiteraard, net als iedereen, zo weinig mogelijk geld uitgeven aan vaste lasten, zoals hypotheek of huur en uw energierekening. En voor het verlagen van uw energierekening heeft u waarschijnlijk al diverse vormen van isolatie aan uw woning aangebracht. Verstandig, want zo ‘lekt’ uw woning zo weinig mogelijk energie naar buiten. Want dat is allemaal zonde geld dat naar buiten stroomt. Dakisolatie, muurisolatie en spouwmuurisolatie zijn de meest voor de hand liggende isolatiemogelijkheden om uw energienota flink te verlagen. Wil u nog een stapje verder? Begin dan bij de bron, bij het opwekken van de energie, zodat u die kosten sowieso niet meer hoeft te maken. Ofwel: begin met zonnepanelen! U leest er in dit blog meer over. Voor direct advies kunt informeren bij een specialist in zonnepanelen.

Eerst isoleren, daarna zonnepanelen!

Als u uw woning goed geïsoleerd heeft, zijn zonnepanelen een makkelijke volgende stap in het verduurzamen van uw woning en zo uw energienota flink te verlagen. Zonnepanelen verdient u namelijk relatief gemakkelijk terug: gemiddeld al binnen acht jaar. En bij grotere projecten is het voordeel veelal nog groter; de terugverdientijd loopt dan evenredig terug. Het mes snijdt hierbij aan twee kanten. Door de isolatie van uw woning hoeft u minder te stoken in de wintertijd en, omdat u uw energie zelf opwekt, is de energie die u verbruikt natuurlijk helemaal gratis. Dat noemen we een ‘win-win-situatie’.

Goede voorbeeld geven

Voor particulieren is het minder relevant, maar voor bedrijven is het hebben van zonnepanelen goed voor het imago. Zeker in tijden van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) mogen zonnepanelen op het dak van uw bedrijf zeker niet ontbreken. Het hebben van zonnepanelen, en verduurzaming in z’n algemeen, straalt uit dat u om het milieu geeft en dat u als bedrijf maatschappelijk verantwoord onderneemt. Dat is voor andere bedrijven steeds vaker een reden, of zelfs voorwaarde, om zaken te doen met uw bedrijf. Zonnepanelen zijn zo altijd een uitstekende investering. Toch geldt ook voor particulieren; ‘wie goed doet, goed ontmoet’! Het werkt aanstekelijk om, net als de buren, verstandig bezig te zijn met verduurzaming. Het tijdperk van de geitenwollensokken ligt allang achter ons. U mag er dus rustig voor uitkomen dat u om het milieu geeft.

Terugverdienen met zonnepanelen

Terugverdienen met zonnepanelen is overigens niet het enige waar u naar moet kijken. Het is slimmer om te kijken naar het rendement dat u behaalt met zonnepanelen op basis van de levensduur van 25 jaar. Dat rendement kunt u vergelijken met een spaarrente van 5 tot 6%. De opbrengst van een goed aangelegde installatie is zeer stabiel en voorspelbaar. Bovendien zijn zonnepanelen gunstig voor de waarde van uw woning of bedrijf. Kortom, genoeg financiële redenen om u eens te verdiepen in zonnepanelen.

Comments are closed.