Vochtige muren?

Uncategorized

Wat te doen bij vochtige muren?

Door een hoge stand van het grondwater of drukkend regenwater kan er vocht optrekken in de muren van een gebouw. Bijvoorbeeld in uw huis of bedrijfspand. Optrekkend vocht heeft vervelende gevolgen. Het veroorzaakt namelijk schade aan pleisterlagen en is slecht voor het leef-, woon- en werkklimaat! Heeft u vochtige muren? Dan is het belangrijk dat u dit zo snel mogelijk bestrijdt. Hoe u dit doet? Dat vertellen wij u in dit blog.

Naar een specialist in vochtwering

Vochtige muren kunt u niet zelf verhelpen. Daar heeft u een specialist in vochtwering voor nodig. Deze kan verschillende technieken toepassen om het optrekkend vocht in muren tegen te gaan.

Injecties onder lage druk

Als u vochtige muren heeft is het natuurlijk belangrijk om er voor te zorgen dat de stenen geen vocht meer kunnen opzuigen. Daarom voert een specialist in vochtwering injecties onder lage druk uit. Deze techniek is wel alleen mogelijk in muren boven het maaiveld of in de binnenmuren van uw kelder.

Inspectie

Elke muur is anders. Dat geldt ook voor vochtige muren. Om te bepalen wat voor uw muur de beste oplossing is, voert de specialist in vochtwering een inspectie uit.

Pleisterlagen saneren

De aangetaste pleisterlagen moeten gesaneerd worden. Waarom? Bij vochtige muren komen tijdens het drogen zoutkristallen vrij. Deze tasten de pleisterlagen aan. Aangeraden wordt om het pleisterwerk tot anderhalve meter rond het vochtprobleem te vervangen. Zo kan zoutuitbloei voorkomen worden.

Geen vochtige muren meer

Dankzij deze technieken zorgt een specialist in vochtwering ervoor dat u geen last meer zult hebben van vochtige muren. En dat uw muren weer in topconditie zijn! Wilt u optrekkend vocht in uw muren voorkomen? Dan kunt u er ook voor kiezen om uw muren waterdicht te laten maken. Voorkomen is altijd beter dan genezen, dus wij raden dit zeker aan!

Wilt u meer blogs van ons lezen? Klik hier voor een overzicht.

Comments are closed.