Over welke vloer kun je een gietvloer gieten?

Vloeren

Een mooie nieuwe vloer in je woning

Je ziet de gietvloer tegenwoordig steeds vaker in Nederland. Het zijn stijlvolle, naadloze vloeren die goed tegen een stootje kunnen. Maar kun je een gietvloer ook over je oude vloer heen gieten? Nieuwsloket zocht dit voor je uit, lees snel verder!

Wat is een gietvloer?

Zoals de naam al verklapt is een gietvloer een vloer die gegoten moet worden. Een gietvloer bestaat uit meerdere lagen die samen een dikte hebben van drie tot vier millimeter. Er zijn verschillende soorten gietvloeren:

 • De epoxy gietvloer
 • De polyurethaan gietvloer
 • De cementgebonden gietvloer
  • Alle deze typen soorten gietvloeren bestaan uit meerdere lagen van verschillende materialen. Gietvloeren zijn stevig, gemakkelijk te onderhouden, slijtvast en verkrijgbaar in allerlei kleuren en motieven.

   Een gietvloer over je oude vloer gieten

   Is jouw oude vloer wel aan vernieuwing toe en wil je graag een gietvloer laten gieten in je woning? In de meeste gevallen kan dat! De meest geschikte vloeren om een gietvloer overheen te gieten zijn chape, tegels, beton en natuursteen. Ook bij vloeren van hout en linoleum is het mogelijk om er een gietvloer overheen te plaatsen, hier is echter wel wat meer voorbewerking voor nodig. Daarnaast is er een grondige inspectie door een expert nodig om te bepalen of de vloer van hout of linoleum geschikt is als ondergrond voor een gietvloer.

   Voorbewerken

   Wanneer er een gietvloer over een oude vloer geplaatst wordt, dan is er vrijwel altijd eerst een voorbewerking nodig. Met bewerking van een primer en eventueel een scheuroverbruggende laag, kan een gietvloer geplaatst worden op allerlei verschillende vloeren. Wanneer je een tegelvloer hebt liggen, dan worden de losliggende tegels eerst verwijderd en de naden gedicht. Vervolgens wordt de vloer opgeschuurd en de primer aangebracht. Indien nodig kan er ook een egalisatielaag worden aangebracht zodat er een vlak oppervlak ontstaat.

Comments are closed.