De mogelijkheden in tuinafscheiding

Tuin

Privacy en bescherming

Wanneer u uw tuin helemaal naar wens ingericht heeft, wilt u er natuurlijk in alle privacy van genieten. Dat kan niet wanneer iedereen zomaar uw tuin in kan kijken. Een tuinscherm of schutting zorgt voor privacy. Een bijkomend voordeel is dat ze ook bescherming bieden. Dieven kunnen minder makkelijk uw tuin in komen, en kinderen en dieren kunnen niet zomaar weglopen. U heeft heel veel keuze uit verschillende soorten tuinschermen en schuttingen. Wij zetten de meest voorkomende soorten tuinafscheiding voor u op een rij!

Draadomheining

De goedkoopste soort tuinafscheiding is draadomheining. Ze kunnen heel snel geplaatst worden, zijn relatief goedkoop en u hoeft er ook geen onderhoud aan te plegen. U kunt ze bovendien kopen in verschillende hoogtes. Een draadomheining houdt dieren en kinderen binnen, maar biedt geen privacy. U kunt er echter wel voor kiezen om het af te sluiten met bijvoorbeeld planten of doeken.

Tuinafscheidingen van beton

Beton wordt tegenwoordig weer regelmatig gebruikt voor het creëren van een tuinafscheiding. Het is zeer sterk en ook nog eens helemaal winddicht. Bovendien houdt het geluid grotendeels tegen. Het onderhoud is heel makkelijk, u hoeft het alleen zo nu en dan af te spoelen met een tuinslang. Ook biedt een tuinafscheiding van beton veel privacy aangezien hij volledig afgesloten is.

Houten tuinschermen

Vaak valt de keuze voor houten tuinschermen, omdat dit materiaal zeer decoratief is. Het is in heel veel verschillende stijlen, vormen en houtsoorten te krijgen. Dit zal echter wel een invloed hebben op de prijs. Het onderhoud dat u moet plegen aan dit soort schuttingen is volledig afhankelijk van de houtsoort, en de privacy die houten tuinschermen u leveren is afhankelijk van de stijl die u kiest.

Kunststof schuttingen

Ten slotte wordt ook kunststof steeds vaker gebruikt voor het maken van schuttingen. Dit komt onder andere omdat het gemaakt wordt van gerecycled materiaal, en omdat het verkrijgbaar is in heel veel verschillende vormen en kleuren. Het is bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor een kunststof schutting met een betonlook of een houten uitstraling. Het onderhoud is zeer makkelijk, net als de tuinafscheiding van beton hoeft hij alleen zo nu en dan afgespoeld te worden. Ook biedt een kunststof tuinscherm veel privacy.

Kies voor hoge kwaliteit

Voor wat voor soort tuinafscheiding u ook kiest, wij raden altijd aan om de hulp in te schakelen van een specialist. Zij komen uw tuin opmeten en plaatsen een product dat perfect bij uw tuin past. Bovendien zijn hun tuinschermen en schuttingen meestal duurzaam en van hoge kwaliteit.

Comments are closed.