Stenen vloer weer als nieuw na polijsten

Vloeren

De oplossing tegen vlekken en krassen

Heb je een prachtige vloer van natuursteen, terrazzo of beton? Maar begint hij een beetje dof te worden? In de loop der tijd trekt er allemaal viezigheid in je vloer, ook ontstaan er kleine krasjes. Dit is een normaal proces als gevolg van het dagelijks gebruik. Maar jammer is het natuurlijk wel. Gelukkig is hier een oplossing voor. En dat is om je vloer te polijsten waardoor hij weer gaat glimmen! Je leest er alles over in dit gloednieuwe blogartikel.

Wanneer vloer polijsten?

Polijsten zorgt voor een mooi egaal geschuurd vloeroppervlak en laat je vloer glanzen. Deze techniek wordt daarom om twee redenen toegepast: bij het afwerken van een nieuwe vloer en bij het opknappen van een bestaande vloer die zijn glans heeft verloren.

Wat polijsten voor je vloer doet

Door je vloer te polijsten is hij al snel weer zo goed als nieuw. Het is een oppervlakkige bewerking, waarmee vlekken verdwijnen en kleine krasjes weg worden geschuurd. Voor deze behandeltechniek wordt gebruik gemaakt van een roterende boenmachine, die uitgerust is met speciale polijst pads. Het voordeel van een boenmachine is dat de roterende beweging altijd dezelfde is en dat de druk van de polijst pads op de vloer overal gelijk is. Zo krijg je een mooi gelijkmatig resultaat.

Zo werkt het

Wanneer je gaat polijsten, wordt begonnen met een iets ruwere polijstschijf. Hiermee worden krassen en vlekken verwijderd. De tweede stap is om met een iets fijnere schijf de vloer weer iets gladder te maken. Tot slot laat je de vloer weer glanzen met een speciale polijst pad.

Waar koop je goede polijst pads?

Voor een zo mooi mogelijk resultaat is het belangrijk om goed materiaal te gebruiken. Zo ben je met het kopen van polijst pads en schuurschijven van het merk 3M verzekerd van topkwaliteit en een stralende vloer.

Polijsten is een snelle en voordelige manier om je stenen vloer weer in oude glorie te herstellen of om hem netjes op te leveren. Zo kan hij er weer jaren tegenaan!

Meer blogs lezen uit de categorie wonen? Probeer dan ook dit artikel over het omtoveren van een woning in een droomhuis.

Comments are closed.