Wat doet een magazijnmedewerker?

Wonen

Taken van een magazijnmedewerkers

Wat doet een magazijnmedewerker? Vraag jij je dat ook wel eens af? Dan is het interessant om dit informerende artikel even te lezen. Je krijgt hier namelijk antwoord op de vraag en als het je echt interesseert, opent het misschien voor wel de weg naar een vacature en baan als magazijnmedewerker voor je.

Wat doet de magazijnmedewerker?

Het werk van een magazijnmedewerker kun je vergelijken met het werk van een logistiek medewerker. Het verschil zit hem in het feit dat je als magazijnmedewerker geen goederen van A naar B vervoert. Verder lijken de banen zeer op elkaar. Een magazijnmedewerker kan in een grote winkel actief zijn of werken bij een bedrijf in de industriële sector of in een distributiecentrum. Over het algemeen werken magazijnmedewerkers in teamverband en in ploegendiensten op verschillende werktijden op een dag of nacht. Vaak krijg je als magazijnmedewerkers de mogelijkheid om je heftruckdiploma diploma te halen.

Magazijnmedewerker op de werkvloer

De magazijnmedewerker onderhoudt en beheert het magazijn. Dat houdt in de aanname en controle van goederen. Dat kan ook gaan over speciale goederen, waaronder giftige stoffen en producten met een bepaalde houdbaarheidsdatum waarvoor aparte regels gelden. Uiteraard is controle van bestellingen op juistheid en deze invoeren in een computersysteem ook één van de belangrijke taken.

Uiteenlopende soorten goederen

Afhankelijk van waar iemand als magazijnmedewerker actief is, kunnen de goederen waarmee gewerkt wordt zeer verschillen; van bijvoorbeeld voedsel tot kleren en tot pakketjes. Dat neemt niet weg dat je een sociale baan hebt. Je werkt in een team en je komt in je werk regelmatig in contact met klanten en mensen uit andere branches. Met goede sociale vaardigheden klim je snel omhoog in een magazijn. Je kunt dus doorgroeien tot teamleider, waarbij je meer verantwoordelijkheid krijgt over het magazijn en voor het team dat je dan aanstuurt.

Vacature voor magazijnmedewerker?

Ben je op basis van dit artikel benieuwd naar een baan als magazijnmedewerker? Dan heb je geluk. Er zijn momenteel best veel plekken vrij in de magazijnwereld. Even goed rondkijken op internet en je vindt gegarandeerd een vacature magazijnmedewerker.

Wil je reageren op dit verhaal? Stuur ons je bericht via het contactformulier.

Comments are closed.