Wat te doen tegen stankoverlast in huis?

Rioolservice

Rioolservice verlost u van stank in huis

Heeft u last van stankoverlast in uw huis in Zwijndrecht? En komt de stank uit het riool? Dat is ontzettend vervelend. Een rioolservice kan u hier vanaf helpen. De vakmensen die hier werken kunnen het riool inspecteren om te zien waar het probleem vandaan komt, om vervolgens over te gaan op het reinigen en indien nodig repareren van het riool. U kunt weer opgelucht ademhalen zodra de stank verwijderd is. Wat zijn eigenlijk de oorzaken van rioolstank en wat is ertegen te doen? Lees het hier.

Oorzaken rioolstank

Over het algemeen is de oorzaak van rioolstank een verstopping van bijvoorbeeld het toilet, de gootsteen of het doucheputje. Deze verstopping is vaak veroorzaakt door spullen die erin terecht gekomen zijn terwijl ze er niet thuishoren, maar soms gaat het ook om dingen die niet te vermijden zijn. Voorbeelden van zaken die uw riool kunnen verstoppen zijn:

  • Vochtige toiletdoekjes
  • Producten voor dameshygiĆ«ne
  • Grove stukken rottende etensresten
  • Haren
  • Zeepresten

Bron rioolstank ontdekken met rioolinspectie

Door middel van rioolinspectie kan de bron van de rioolstank getraceerd worden. Hiermee kan het probleem eenvoudig achterhaald worden zonder dat er gegraven of gebroken moet worden. Met camera-inspectie kunnen breuken, scheuren en verzakkingen ontdekt worden. De camera maakt haarscherpe beelden, zodat zowel de oorzaak als de plek van het probleem duidelijk te zien zijn. Lekkage is te lokaliseren met rookdetectie.

Reinigen en repareren

Op basis van de uitkomsten van de rioolinspectie wordt duidelijk of uw riool alleen gereinigd of ook gerepareerd moet worden. Gaat het alleen om opgehoopte viezigheid, dan is rioolreiniging voldoende. Maar wanneer er ook schade ontdekt is, dan zal uw riool ook gerepareerd moeten worden. Anders komt de rioolstank snel terug en wordt het probleem alleen maar erger. Dat wilt u vanzelfsprekend voorkomen.

Schakel rioolservice in

Wilt u uw probleem, zoals een verstopte riool pijp, goed en vakkundig verholpen hebben? Schakel dan tijdig rioolservice in. Goede vakmensen zijn volledig opgeleid, houden nieuwe ontwikkelingen en technieken nauwlettend in de gaten en werken met modern materieel. Bovendien zijn ze zeer ervaren in het vak. Heeft u goede ervaringen met een rioolservice die het probleem van stankoverlast heeft opgelost bij u in Zwijndrecht? Deel uw ervaring dan via ons contactformulier.

Comments are closed.