Steun de boeren met omgekeerde vlag

Uncategorized

Vreedzaam protesteren met vlag

De uitstoot van stikstof moet dalen om de klimaatcrisis aan te pakken. Dat heeft het kabinet besloten. Een belangrijke maatregel om de uitstoot te verminderen is het inkrimpen en sluiten van veel boerenbedrijven. Veel boeren zijn het niet eens met de manier waarop en de snelheid waarmee deze maatregelen worden genomen. Daarom protesteren zij op alle mogelijke manieren tegen de besluiten van het kabinet. Een van de manieren waarop ze hun onvrede uiten is door de Nederlandse vlag op de kop te hangen. Wilt u de boeren ook op een vreedzame manier steunen? Hang dan ook uw vlag omgekeerd op.

Noodsituatie

Een omgekeerde vlag heeft van oorsprong eigenlijk niets met protest te maken, het was een noodsignaal om te laten zien dat een schip in nood verkeerde. Zo kregen andere schepen het signaal dat er hulp nodig was. Nu wordt de omgekeerde vlag dus gebruikt voor het boerenprotest. Dit mag gewoon. Er is namelijk geen vlaggenwet die bijvoorbeeld een boete zet op dit gebruik van de Nederlandse vlag. Het is echter een ongeschreven wet dat een vlag met respect wordt behandeld. Omgekeerd ophangen hoort daarom eigenlijk niet.

Meer protesten met een omgekeerde vlag

Het op de kop ophangen van een vlag als protest werkt alleen, wanneer het een uitzondering is. Dan valt het immers op, omdat het afwijkt van het normale. De omgekeerde vlag werd al eerder gebruikt bij protesten, zoals:

  • Gele hesjes
  • Bestorming Capitool in de Verenigde Staten
  • Truckersprotest in Canada

Vlag kopen

Wilt u de Nederlandse boeren steunen? Koop dan een Nederlandse vlag en hang deze op de kop op. Zo laat u op een vreedzame manier zien dat u de boeren steunt. Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Stel ze dan via het contactformulier.

Comments are closed.