Wat doen bij daklekkage?

Wonen

Wanneer het water naar binnen komt

Uw dak lekt en het water komt naar binnen? Wat moet u doen? Bij daklekkage is het belangrijk dat u snel de juiste stappen onderneemt om (ergere) schade te voorkomen. In dit artikel leest u meer over de oorzaken van daklekkage, de 3 belangrijkste stappen die u dient te nemen wanneer u daklekkage heeft en hoe daklekkage te voorkomen. Wees goed geïnformeerd en lees snel verder.

Oorzaken daklekkage

Een daklekkage is heel vervelend. U herkent de lekkage bijvoorbeeld aan vochtplekken in het plafond of loslatend behang. Oorzaken voor daklekkage zijn bijvoorbeeld beschadigde dakbedekking, zoals gebroken dakpannen, lekkage in de schoorsteen of dakgoot en achterstallig onderhoud. Wanneer u de daklekkage opmerkt, is het belangrijk hier zo snel mogelijk iets aan te doen om te zorgen dat de schade niet groter wordt.

3 belangrijke stappen tegen daklekkage

Heeft u daklekkage? Dan is het belangrijk dat u zo snel mogelijk handelt. Dit zijn de drie belangrijkste stappen om te zetten wanneer u daklekkage heeft:

  1. Meld het lek bij de verzekering voor noodreparaties en noodvoorzieningen
  2. Beperk verdere vochtschade door het opvangen van water
  3. Los de daklekkage op of laat dit doen

Voorkomen daklekkage

Om te voorkomen dat u een daklekkage krijgt, is het belangrijk dat u uw dak, dakgoten, etc. goed onderhoudt. Verder is het verstandig om met enige regelmaat een dakinspectie uit te (laten) voeren. Dit kost misschien enige tijd, moeite en geld, maar lang niet zoveel als wanneer u een daklekkage plus de bijkomende schade moet repareren.

Dakdekker inschakelen

Heeft u daklekkage of wilt u uw dak laten inspecteren om problemen te voorkomen? Dan kunt u een dakdekker inschakelen. Deze professional weet precies wat er belangrijk is voor uw dak. Elk dak en elke dakbedekking is immers net even anders.

Heeft u vragen over dit artikel? Stuur ze ons dan via het contactformulier.

Comments are closed.