Waterontharder Consumentenbond

Wonen

De waterontharder volgens de Consumentenbond

Bent u van plan om een waterontharder te kopen, maar bent u sceptisch naar aanleiding van het artikel van de Consumentenbond uit 2017? Dan is dit blog voor u! In het betreffende artikel liet de Consumentenbond zich kritisch uit over een bepaalde waterontharder. Gelukkig gelden deze kritiekpunten niet voor elke waterontharder. Met de juiste waterontharder haalt u namelijk een boel fijne voordelen in huis zoals een lagere energierekening, heerlijk zacht water en een mooie heldere vaat zonder kalkaanslag erop. Lees snel verder.

Magnetische waterontharders

De waterontharder waar de Consumentenbond het destijds over had was een zogenaamde magnetische waterontharder met omgekeerde osmose. Magnetische waterontharders verwijderen de kalk in feite niet uit uw water en leidingen. De magnetische waterontharder zorgt ervoor dat magnesium en calcium zich niet aan elkaar hechten en zo dus geen kalk vormen. Omdat waterontharders de kalk wel uit uw water zouden moeten verwijderen, was er kritiek op deze variant waterontharder.

Elektrische waterontharders

Voor waterontharders die de kalk volledig uit uw water en leidingen verwijderen, kunt u het beste voor elektrische waterontharders gaan. Deze zorgen er door middel van een zuiveringssysteem met speciaal zout voor dat de kalk ook volledig wordt verwijderd.

Elektrische waterontharder: voordelen

In tegenstelling tot de magnetische waterontharder waar de consumentenbond het over had, heeft u met een elektrische waterontharder een boel fijne voordelen:

  • Heerlijk zacht water
  • Geen kalkaanslag in leidingen of op uw vaat
  • Een lagere energierekening

Meer informatie over waterontharders

Met een elektrische waterontharder haalt u dus een boel fijne voordelen in huis. Het is aan te raden om hiervoor een gerenommeerde specialist in te huren voor een waterontharder die de consumentenbond als betrouwbaar beschouwd.

Wilt u meer weten over waterontharders? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.

Comments are closed.