Het nut van zonnepanelen

Tuin

Waar zonnepanelen goed voor zijn

Zonnepanelen: de daken zijn er bezaaid mee en dat heeft zo zijn redenen. Zonnepanelen en andere vormen van duurzame energie, zijn nu eenmaal de toekomst. U ziet ze daarom op daken, schuren, carports etc. De zon zal nog blijven bestaan voor een slordige vijf miljard jaar, dus zonne-energie kunnen we met een gerust hart duurzaam noemen. Dit maakt het een betere vorm van energie dan fossiele brandstoffen. Maar zonnepanelen hebben nog meer nut. Lees verder en kom erachter.

Zonnepanelen en elektriciteit

Een van de fijnste dingen van zonne-energie is dat er elektriciteit mee opgewekt kan worden. Hoe meer mensen zonnepanelen kopen, hoe goedkoper ze zullen worden en hoe meer elektriciteit er mee opgewekt kan worden. De elektriciteit die u ermee opwekt, is duurzaam en schoon. De overtollige energie die u ermee opwekt, wordt vervolgens teruggestuurd naar het net. Op deze manier kunt u ook relatief snel uw investering in de zonnepanelen terugverdienen. U kunt er dus ook nog eens geld mee verdienen!

Verwarm uw water met zonnepanelen

Over het algemeen wordt water nog steeds opgewarmd met een gasboiler, maar de toepassing van zonne-energie komt steeds vaker terug in waterverwarmingssystemen. Zonneboilers gebruiken zonnepanelen om de warmte af te nemen en aan de watertank door te geven. Moet er een zwembad of een bubbelbad verwarmd worden? Dan zijn zonnepanelen een duurzame én werkzame oplossing.

Binnenverwarming

Zonnepanelen worden al massaal gebruikt voor de verwarming van het interieur. Denk hierbij aan het aandrijven van vloerverwarming of een radiator. Wilt u het nog wat duurzamer en groener aanpakken?
Door uw woning of bedrijfspand extra goed te isoleren, hoeft u in de winter minder hard te stoken. U kunt hierbij denken aan isolatie voor in uw muren, het aanbrengen van tochtstrips en het laten installeren van goed dubbel glas. Dit is vooral een handige methode als u geen zonnepanelen heeft. Door minder hard te stoken met bijvoorbeeld een gasboiler, stoot u minder uit en bent u dus duurzaam en groen bezig.

Meer weten over zonnepanelen of groene energie? Neem dan contact met ons op!

Comments are closed.