5 redenen voor het aanschaffen van een lift in een woon- of zorgcomplex

Wonen

Een lift in een woon- of zorgcomplex

U heeft het vast eerder gezien, een zorg- of wooncomplex waar meerdere oudere mensen verblijven. U kunt bij zo’n complex de lift eigenlijk niet wegdenken. Veel oudere mensen kampen dan ook met diverse problemen, waardoor het nemen van de trap bijna niet te doen is. De oorzaken kunnen bijvoorbeeld reuma, een slecht hart, overgewicht of een slechte conditie zijn. Een lift in een zorg- of woningcomplex is dus een echte must-have. In dit blog vertellen wij u de 5 redenen voor het aanschaffen van een lift in een woon- of zorgcomplex.

Minder valide in het complex

Een van de beste redenen om een lift te laten installeren in een woon- of zorgcomplex is om ook de minder mobiele mensen gebruik te laten maken van het gehele gebouw. Wonen zij bijvoorbeeld op een hogere etage? Dan kunt u niet van hen verwachten dat zij de trap naar beneden nemen. In dit geval mag een lift daarom nooit missen in een woon- of zorgcomplex.

Het meenemen van zware spullen

Heeft u geen minder mobiele mensen in het complex wonen? Dan raden wij alsnog aan om een lift te laten installeren. Wanneer de inwoners gaan verhuizen, of wanneer nieuwe mensen in het complex komen wonen, dan is de lift de enige manier om het interieur op een veilige manier naar boven te krijgen. De meubels via de trap tillen is gevaarlijk en zou daarom ook vermeden moeten worden.

Goed onderhoud door betrouwbaar bedrijf

Wanneer u een lift laat installeren is het belangrijk om voor een bedrijf te kiezen dat ook de lift voor u wilt onderhouden. Zo weet u zeker dat de bewoners zich ten alle tijden kunnen verplaatsen, ook bij spoedgevallen.

Bij spoedgevallen de lift nemen

Bij spoedgevallen kunt u denken aan ambulancepersoneel dat zich snel naar een bepaalde verdieping moet haasten. Moet er iemand mee op de brangarde? Dan is het aan te raden om een diepe lift in uw complex te laten installeren. Zo’n lift kan mensenlevens redden..

Meer weten over lift in woon- of zorgcomplex?

En natuurlijk is het hebben van een lift geen onnodige luxe. Het is een manier om snel tussen verschillende verdiepingen te kunnen bewegen zonder vermoeid te raken. Voor vragen kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen via het
contactformulier. Heeft u een lift in woon- zorgcomplex nodig? Neem dan gerust contact met ons op.

Comments are closed.