Uitvaartwensen bespreken

Uitvaart Uncategorized

Uitvaartwensen: alles voor een persoonlijk afscheid

Maar weinig zaken zijn zo persoonlijk en intiem als overlijden en de zaken die daarbij komen kijken. Wanneer we geconfronteerd worden met onze sterfelijkheid, komt vaak het besef dat we aardig wat persoonlijke wensen hebben voor onze eigen uitvaart te zijner tijd. Het is daarom ook altijd goed om uw uitvaartwensen te bespreken met uw dierbaren. In dit blog leest u er meer over.

Uitvaartwensen vastleggen

Zowel in het geval van uw eigen uitvaart als die van een dierbare, is het natuurlijk de wens om alles zo persoonlijk mogelijk te maken. Een goed hulpmiddel hierbij is een zogenaamd wensboekje. Hiermee kunt u aan uw nabestaanden laten weten wat uw uitvaartwensen zijn, voor als u er straks niet meer bent. Denk hierbij aan welke muziek u zou willen, of u gecremeerd of begraven wilt worden en een eventueel testament.

Een persoonlijk dossier

Gelukkig zijn er uitvaartmaatschappijen die u kunnen helpen met het vastleggen van eventuele uitvaartwensen. Eén van die manieren is het laten opstellen van een uitvaartdossier. In diverse persoonlijke gesprekken, legt u dan uw wensen vast in het dossier met uw uitvaartonderneming. Hierbij horen ook de bijkomende kosten. Zo weten u en uw nabestaanden waar ze aan toe zijn. U kunt uw wensen altijd aanpassen als u dat wilt.

Stel uzelf gerust

Natuurlijk is het geen onderwerp waar we graag aan denken. Maar door voor uzelf alvast een manier te bedenken om uw uitvaartwensen vast te leggen, kan een boel rust en vrede bieden. Ook mensen die geen reden hebben om aan te nemen dat ze binnenkort komen te overlijden doen dit. Of het nu voor uzelf is of voor een ander. Weten dat u goed bent voorbereid, is altijd een prettig en geruststellend idee.

Tips en ervaringen

Heeft u ervaring met het vast (laten) leggen van uitvaartwensen, of wilt u reageren op ons blog? Neem dan gerust
contact met ons op. Wij zien uw bericht graag tegemoet.

Comments are closed.