Het belang van een BHV cursus

Uncategorized

Wat is BHV?

BHV staat voor bedrijfshulpverlening of basishulpverlening. Op grond van de arbowetgeving is ieder bedrijf verplicht om een bedrijfshulpverlener (BHV’er) ter plekke te hebben. Een BHV’er is getraind om adequaat in te grijpen bij noodsituaties en zo nodig collega’s en bezoekers van het bedrijf in veiligheid te brengen. Lees snel verder.

Wat doet een BHV’er?

Een BHV’er brengt in geval van nood dus de medewerkers en bezoekers van het bedrijf in veiligheid. Zo weet de bedrijfshulpverlener onder andere wat te doen bij brand. Maar kan hij of zij ook eerste hulp verlenen bij een ongeval in afwachting van de ambulance. Bedrijfshulpverlener wordt u niet zomaar. Hiervoor dient u een examen af te leggen dat bestaat uit een theorie-examen en het volgen van een praktijkdag.

Wat leert een BHV’er allemaal?

Een bedrijfshulpverlener moet van vele markten thuis zijn om zijn taak naar behoren te kunnen vervullen. Om het examen te halen moet hij of zij onder andere de volgende taken kunnen vervullen:

  • Reanimatie en AED
  • Communicatie met hulpdiensten
  • Verlenen van eerste hulp
  • In veiligheid brengen werknemers en bezoekers
  • Ontruimen van het pand
  • Specifieke BHV aspecten van het bedrijf
  • Brandbestrijding

Jaarlijks herexamen doen

Zoals u merkt komt er het nodige kijken bij de serieuze en belangrijke taak die een BHV’er heeft. Er is een examen aan verbonden en dit moet jaarlijks worden herhaald om geldig te blijven. Dit is niet alleen wettelijk verplicht, maar het helpt de bedrijfshulpverlener ook om zijn kennis op te frissen.

Waar kunt u een BHV cursus volgen?

Een BHV cursus wordt vaak gewoon op het bedrijf gegeven. Zo bent u geen tijd kwijt aan reizen en kan de situatie ter plekke worden bekeken. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor een BHV cursus bij u op het bedrijf? Of het complete overzicht hebben van de inhoud van het examen? Neem dan contact op met een officiƫle aanbieder van BHV-cursussen.

Bent u zelf bedrijfshulpverlener? En heeft u wel eens in actie moeten komen? Of bent u van plan om de cursus te gaan volgen? Deel dan uw ervaringen met ons via het contactformulier.

Comments are closed.