Mandarinello: voor de afwisseling

Drank

Meer zoet, minder bitter

Limoncello is natuurlijk een beroemd Italiaans drankje. Vaak wordt het als digestief gedronken als verwennerij na een maaltijd. Maar zoals dat met alles gaat: vroeg of laat krijg je behoefte aan iets anders. Gelukkig zijn er alternatieven zoals Mandarinello. Dit is een geweldige Italiaanse likeur met 28% alcohol. Omdat het met mandarijnen wordt gemaakt, is deze likeur zoeter en minder bitter van smaak. Wil je meer weten over deze bijzondere likeur? Lees dan snel dit blog.

Het drinken van Mandarinello

Net als met Limoncello, wordt Mandarinello gedronken na de maaltijd. Daarom wordt het vaak puur gedronken. De gedachte erachter is dat het de spijvertering bevordert en bepaalde smaken versterkt. Waar veel citrus drankjes ietwat zuur of bitter van smaak zijn, is Mandarinello juist heerlijk zoet en zacht van smaak. Dit maakt hem erg verfrissend. Het likeurtje heeft de perfecte balans tussen fris en zoet.

Mandarinello recepten en toepassingen

Hoe drink je Mandarinello nou eigenlijk? Dit likeurtje drink je rustig en vanuit een klein borrelglaasje. Het is belangrijk om hierbij van elke slok te genieten. Dit vanwege het relatief hoge alcoholpercentage. Ben jij toch meer van de mixes? Neem dan een flink glas met ijs en voeg Mandarinello en jus d’orange toe. Doe er een scheutje limonade bij maar roer niet, laat het naar de bodem zinken. Drink het eventueel met een schijfje sinaasappel en genieten maar!

Mandarinello bij de borrel

Mandarinello kan uiteraard ook ’s avonds als gewone borrel gedronken worden. Dan kun je het heerlijk combineren met lekkere Italiaanse hapjes en andere lekkernijen zoals:

  • Caprese salade met tomaten, verse basilicum en mozzarella
  • Bruschetta
  • Tartaar van gerookte zalm
  • Italiaans vlees zoals mortadella, bresaola, prosciutto di Parma en salami

Wil je meer inspiratie? Laat dan een bericht achter op onze contactpagina.

Comments are closed.