5 aandachtspunten voor een eettafel op maat

Meubels

De ideale eettafel ontwerp je zelf

Bent u op zoek naar een nieuwe eettafel? Dan kunt u het zich zo makkelijk of zo moeilijk maken als u wilt. Een eettafel dient aan veel eisen te voldoen. De perfecte eettafel is daarom lastig te vinden, waardoor u vaak concessies zult moeten doen. Bent u echter vastbesloten om de perfecte eettafel te vinden? Dan kunt u het beste een eettafel op maat laten maken. In dit blog vertellen we u er meer over. Lees snel verder!

5 aandachtspunten voor een eettafel op maat

Bij het ontwerpen van een eettafel, dient met veel zaken rekening te worden gehouden. Hier dient u vooraf goed over na te denken. Om u hierbij te helpen zullen we de belangrijkste 5 hieronder toelichten:

  1. Het aantal personen
  2. De vorm van de tafel en de poten
  3. Het materiaal
  4. De functie
  5. De hoogte van de tafel

1. het aantal personen

Natuurlijk wilt u niet dat uw nieuwe tafel direct te klein is. Denk daarom goed na wie er naast de gezinsleden nog meer aan de tafel moet zitten? Dineert u graag met vrienden en familie? Eten er regelmatig vriendjes van de kinderen mee? Het is altijd prettig als iedereen een eigen zitplek heeft met voldoende ruimte.

2. de vorm van de tafel en de poten

U kunt uw tafel diverse vormen geven. Wilt u een ronde, vierkante, rechthoekige of ovale tafel? En welk type poot wilt u graag hebben er waar wilt u deze plaatsen? Behalve het feit dat u uw tafel zo een open of massieve aanwezigheid kunt geven, zit er ook een praktische kant aan. Wilt u bijvoorbeeld een hippe zitbank in plaats van stoelen? Dan is het prettig als de tafel geen poten op de hoeken heeft. Dat is immers lastig als u wilt gaan zitten of opstaan.

3. het materiaal

Welk materiaal u kiest, bepaalt voor een groot deel de uitstraling van uw tafel. Maar heeft ook invloed op het onderhoud? Verwacht u dat er regelmatig geknoeid zal worden op de tafel? Dan is een ongelakte houten tafel misschien geen goed idee. Dan bent u beter af met een gelakte tafel of een ander materiaal dat makkelijk te reinigen is.

4. de functie

Wat wordt de functie van de tafel? Wordt deze alleen gebruikt om aan te eten of ook als koffietafel en om bijvoorbeeld spelletjes aan te doen. Ook thuiswerken komt regelmatig voor. Met een ronde of ovale tafel kan iedereen elkaar zien. Dit is natuurlijk veel gezelliger bij het voeren van een gesprek. Allemaal zaken om rekening mee te houden

5. de hoogte van de tafel

Natuurlijk laat u uw tafel op een prettige hoogte voor uw lengte maken. Maar er zijn meer zaken om rekening mee te houden. Heeft u bijvoorbeeld al stoelen met armleuningen? Dan wilt u wel dat deze er makkelijk onder kunnen worden geschoven! En wanneer u regelmatig thuiswerkt, heeft u misschien een bureaustoel die ook aan de tafel moet passen.

Op zoek naar een meubelmaker

Zoals u merkt, komt er het nodige kijken bij het ontwerpen van een eettafel op maat. Een professionele meubelmaker kan u hierin begeleiden en adviseren. We wensen u veel ontwerpplezier. Voor meer blogs over wonen kunt u terecht op onze blogpagina.

Comments are closed.