Welke airco is geschikt voor mij?

Airco

De beste airco vinden

Wilt u een airconditioner kopen? Dan heeft u de keuze uit veel verschillende soorten modellen met allemaal hun eigen voor- en nadelen. Dit maakt het kiezen van de beste airco nog best een lastige opgave. Daarom helpen we u graag. In dit blog leest u meer over verschillende soorten airco’s. Zo vindt ook u de airco die het beste bij u past!

Een mobiele airco

De goedkoopste optie is de mobiele airco, maar die lage prijs komt met veel nadelen. Met een mobiele airco kunt u namelijk maar één kamer tegelijk koelen. En dan het liefst een kamer die niet te groot is. Een mobiele airco heeft namelijk niet heel veel vermogen. De slang voor de luchtafvoer hangt u uit het raam. Hierdoor verliest u ook nog eens flink wat koele lucht. Kortom: een mobiele airco is niet duur, maar u heeft er helaas maar weinig aan.

Een single-split airco

Een betere optie is de single split airco. Hierbij hangt er ook maar in één ruimte een airco, maar die heeft een sterker vermogen dan een mobiele airco. Daardoor kunt u met een single-split airco ook grote ruimtes koelen of verwarmen. Bovendien is deze airco via leidingen in de muur verbonden met de buitenunit. Er gaat dus geen lucht verloren via het raam.

Multi-split airco

Wilt u het hele pand koelen of verwarmen door middel van airconditioning? Dan is een multi-split airco de beste optie voor u. Met een multi-split airco heeft u één buitenunit, net als bij de single-split variant. Het verschil is dat de lucht naar meerdere binnenunits gestuurd wordt. Dit is de ideale oplossing voor bijvoorbeeld kantoren. Zo zorgt u dat iedere kantoorruimte een aangenaam binnenklimaat heeft. De multi-split airco is wel de duurste optie.

Wilt u ook profiteren van de voordelen van een airco met een single-split of multi-split airco? Vind dan hier een geschikte airco voor u!

Comments are closed.