Airco installeren

Airco

Airco installatie uitbesteden?

Met airconditioning in huis zorgt u heel eenvoudig voor de juiste temperatuur in huis in ieder seizoen en op ieder moment van de dag. Bovendien zorgt een goed ventilatiesysteem ook nog eens voor een schonere en gezondere omgeving, omdat stof en vuil uit de lucht gefilterd worden. Er zijn dus genoeg redenen om een airco te laten installeren op school, in huis of op het werk. Maar laat u daarvoor een specialist komen of kunt u dit net zo goed zelf doen? Wij vertellen u hier meer over het installeren van een airco. Lees snel verder!

Single of multi systeem?

Er zijn verschillende soorten ventilatiesystemen op de markt. Zo kunt u kiezen voor een single-split unit. Deze heeft één binnenelement en één buitenelement. Hiermee verkoelt of verwarmt u één kamer. Deze is eenvoudiger te plaatsen dan de multi-split unit. Hiermee kunt u de temperatuur in verschillende ruimtes reguleren. U kunt in het hele pand de airco aan- of uitzetten, of u schakelt de airco per ruimte in. Het multi-split systeem is een stuk ingewikkelder. Wij raden dus aan om het multi-split systeem altijd te laten installeren door een ervaren professional. De single-split unit kunt u alleen zelf aansluiten als u dit eerder gedaan heeft. Zo voorkomt u dat er dure fouten gemaakt worden.

Airco laten installeren op kantoor

Wilt u met een airco op kantoor zorgen voor een betere en gezondere werkomgeving? Dan raden we zeker aan om de installatie over te laten aan een specialist. Het betreft hier namelijk vrijwel altijd een multi-split unit. Het installeren van een airco die meerdere ruimtes moet bereiken, is een ingewikkelde klus. Bovendien heeft een professional de installatie zo geregeld. Hierdoor beperkt u de verstoring van de werkzaamheden op kantoor tot een minimum.

Kortom: wanneer u heel handig bent, kunt u zelf een single-split unit proberen te plaatsen. Maar wij adviseren om airco installatie over te laten aan een professional.

Comments are closed.