Saffier

Natuurstenen

De gewilde saffier

Er zijn diverse mooie edelstenen op de markt verkrijgbaar. Een van deze mooie edelstenen is de saffier. De saffier heeft een prachtige kenmerkende donkerblauwe kleur. Deze steen was dan ook zeer gewild onder de koningen en vorsten van vroeger. In dit blog vertellen wij je meer over de mooie kenmerken en betekenissen van de saffier edelsteen.

De saffier vroeger

De saffier heeft een hoog statussymbool, net zoals de diamant, robijn en smaragd. Daarom werd de steen vroeger in verschillende culturen door belangrijke en rijke mensen gedragen. Met een saffier gaf men aan dat zij geld en een goede smaak hadden. De saffier is naast de mooie donkerblauwe kleur ook in diverse andere kleuren te verkrijgen: roze, bruin, oranje, geel, groen, paars en kleurloos. De donkerblauwe kleur is wel de bekendste en populairste onder de saffieren. Deze kleur wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van ijzer en titaan.

Betekenis van saffier

Er zijn verschillende theorieën over de herkomst van de naam. De naam kan komen vanuit het Latijns ‘sapphires’ wat blauwe steen betekent. Of het kan komen vanuit het Grieks ‘sáppheiros’. Ook kan saffier ‘lieveling van Saturnus’ betekenen. Saffier is dus een edelsteen met een mysterieuze achtergrond én uiterlijk.

Hardheid van de saffier

Saffier is naast mooi en mysterieus ook zeer hard. Deze edelsteen is namelijk naast diamant de hardste mineraal op aarde. Maar saffier is net zoals diamant helaas niet onverwoestbaar.

Saffier en spiritualiteit

Saffier heeft verschillende positieve effecten op het lichaam. Het zorgt er namelijk voor dat je een goed humeur krijgt en je vrolijk voelt. Het helpt je ook steeds te vernieuwen en te groeien op verschillende belangrijke fronten. De blauwe saffieren horen bij het voorhoofdchakra, het keelchakra en het hartchakra. Saffier kan jou in contact brengen met je hogere zelf en geeft een diepere wijsheid in jou.

Meer weten over de saffier?

Saffier heeft dus verschillende sterke en positieve spirituele kenmerken. Dit is een edelsteen dat niet in jouw collectie mag missen. Draag de steen dagelijk bij je en je zult minder last hebben van angsten en fobieën. Zo geeft de steen je ook nog wilskracht. Wil je graag meer weten over de prachtige saffier edelsteen? Laat dan jouw bericht op deze website achter en wij zullen jou zo snel mogelijk helpen.

Comments are closed.