Airconditioning in Tilburg kopen?

Uncategorized

Waar let u op bij een airco?

Bent u op zoek naar een airconditioning voor uw pand in Tilburg? Dan is er zeker een aantal zaken waar u op dient te letten. Welke dat zijn? Dat leest u in dit blog! Airconditioners worden alsmaar populairder. Vooral in de zomer uiteraard. Hogere temperaturen zorgen dan ook voor een minder goede nachtrust en een slechtere concentratie. Hier bent u zeker niet de enige in. Daarom is het verstandig om bijtijds een airconditioning aan te schaffen. Voordat u het weet zijn ze namelijk in heel Tilburg alweer uitverkocht. Dus: waar moet u op letten bij het kopen van een airco?

1. Het model

Zoveel mensen, zoveel wensen. Zoveel airco’s, zoveel modellen. Alle modellen airco’s hebben zo hun voor- en nadelen. Het is dan ook raadzaam om na te denken over wat uw eisen aan een airco zijn. Wilt u telkens een andere ruimte verkoelen? Dan is een mobiele airco iets voor u. Ook vanwege de vaak gunstige prijs. Een nadeel is dat een mobiele airconditioning vaak meer geluid produceert dan een vast exemplaar. Ook is het vermogen van een mobiel exemplaar vaak lager. Als u een vaste, kleine ruimte wilt verkoelen, is een splitsysteem aan te raden. Deze is zuiniger en stiller dan een mobiele airco. Hoe meer ruimtes u wilt verkoelen hoe mee een multi-splitsysteem aan te raden is.

2. Het vermogen

Wilt u een airco kopen in Tilburg? Let dan goed op welke ruimte u wilt verkoelen en hoe groot deze is. Zorg ervoor dat het vermogen van de airco goed past bij de ruimte die u koel wilt hebben. Is het vermogen te laag voor de ruimte? Dan koelt deze niet genoeg af. Is het vermogen hoger dan nodig is? Dan verbruikt u alleen maar teveel stroom. Dat is niet alleen onnodig duur, maar ook nog eens slecht voor het milieu.

3. Het energielabel

Een airconditioning heeft altijd een energielabel. Op dit label vindt u de volgende informatie:

  • Met de getallen A tot en met G wordt aangegeven hoe zuinig de airco is
  • Of de airconditioning alleen kan verkoelen of ook kan verwarmen
  • Een indicatie van het jaarverbruik
  • Het geluidsniveau dat aangegeven wordt in decibellen
  • Het vermogen bij verwarming

Airco kopen in Tilburg

Zoekt u een airconditioning in Tilburg? Ga dan voor een gerenommeerd bedrijf dat uw airco goed en professioneel kan installeren. Heeft u nog meer tips of ervaringen met airco’s die u wilt delen? Laat het ons via het contactformulier weten!

Comments are closed.