Het verschil tussen grote en kleine koelcellen

Uncategorized

Een koelcel voor iedere zaak

Een koelcel is een apparaat dat iedereen gebruikt. Zo is er in elke keuken een koelcel en heeft u tijdens uw studententijd of op de camping waarschijnlijk een minikoelcel gehad. U merkt al: koelcellen zijn er in allerlei maten. Als u op zoek bent naar een koelcel, bijvoorbeeld voor uw horecazaak, is het handig om vooraf te weten welke maat u nodig heeft. In dit blog vertellen we u meer over de verschillen tussen grote en kleine koelcellen en de verschillende mogelijkheden.

Wat is een koelcel?

Een koelcel is een afgesloten ruimte die bewust wordt gekoeld tot een temperatuur net boven het vriespunt. Meestal gebeurt koeling door middel van elektriciteit of gas. Er zijn zelfs natuurlijke manieren, zoals bijvoorbeeld een ijskelder. Voedsel moet tot deze temperatuur worden gekoeld omdat dit de chemische reacties en groei van micro-organismen remt. Zo blijft uw eten gezond en veilig. In tegenstelling tot koelkasten voor huishoudelijk gebruik, is een koelcel primair bedoeld voor industrieel gebruik.

Toepassingen koelcellen

Koelcellen hebben verschillende doeleinden. Ze kunnen bijvoorbeeld in veel verschillende sectoren worden gebruikt en zijn belangrijk voor de veiligheid van onze voedingsmiddelen. Koelcellen worden bijvoorbeeld gebruikt voor:

  • opslag van bederfelijke levensmiddelen
  • bewaring van bepaalde medicijnen
  • de opslag van de lichamen van de overledene in de periode tussen het moment van overlijden en de begrafenis

Kleine koelcellen vs. grote koelcellen

Zowel grote als kleine koelcellen op maat worden op de markt aangeboden. Ze zijn dus nodig voor verschillende toepassingen. Zoals eerder vermeld kunnen kleine koelcellen gebruikt worden voor individueel gebruik, maar deze mini koelcellen worden ook in de medische wereld gebruikt om bijvoorbeeld medicijnen in te bewaren. Daarnaast zorgt het kleine formaat voor een goede temperatuur zonder al te veel energie te kosten. Grote koelcellen hebben als voordeel dat er veel in past. Zo zijn er koelcellen waar u zelf zo binnen kunt lopen, bijvoorbeeld in de vleesindustrie. Bovendien isoleren grote koelcellen, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, in sommige gevallen zelfs beter dan kleinere koelcellen. Voor middelgroot gebruik, zoals in de horeca, kunt u kiezen voor koelcellen op maat die perfect passen in de ruimte van uw keuken!

Bent u bezig met het inrichten van uw eigen zaak? Laat ons weten welke koelcel u kiest door een bericht te sturen via de contactpagina!

Comments are closed.