Waarom een trainingsmolen zo goed is voor jouw paard?

Overige

Het nut van een trainingsmolen voor je paard

Ieder paard heeft voldoende lichaamsbeweging nodig om gezond te blijven. Een trainingsmolen of tredmolen speciaal voor paarden wordt hier doorgaans voor gebruikt. In deze elektrisch aangedreven molen die bestaat uit een centrale spil met armen, omsloten door een afgeschermde ronde wandelgang, is er plek voor meerdere paarden om voor een bepaalde tijd rondjes te lopen. Zo kunnen ze toch nog aan hun lichamelijke beweging komen, wanneer een ruiter of stalhouder even geen tijd heeft om ritten te maken. Een trainingsmolen voor een paard komt in verschillende uitvoeringen en formaten en is van ontworpen om je paard veilig te geleiden.

De voordelen van een trainingsmolen voor je paard

Vooral wanneer je meerdere paarden houdt, is een trainingsmolen een praktische uitkomst. Zo kun je één paard of meerdere paarden tegelijk trainen, en kun je bovendien hun training optimaliseren door ze een warming-up en cooling down te geven om goed te herstellen. Maar niet alleen voor mensen is een trainingsmolen een voordeel – ook je paard profiteert ervan, en ondervindt meerdere gezondheidsvoordelen van het trainen in een tredmolen. Door de extra lichaamsbeweging bouwt een paard conditie en spierkracht op, wat de botten en weefsels versoepelt en versterkt en blessures helpt voorkomen, vooral in de rug. Daarnaast stimuleert lichaamsbeweging bij paarden, net als bij mensen, de algemene doorbloeding en helpt het paard fit en alert te houden. Om deze redenen is een trainingsmolen ook uiterst geschikt voor een paard dat herstellende is van een blessure. En tot slot: met meerdere paarden tegelijk in een tredmolen is je paard meteen voorzien van sociaal contact! Samen fit blijven en bewegen, wie wil dat nu niet?

Conclusie: een trainingsmolen is gezond en leuk voor je paard

Het is inmiddels wel duidelijk dat een trainingsmolen voor paarden veel kan doen voor jou en je paard, niet alleen voor de gezondheid, maar ook voor de efficiëntie en het plezier. Ben je overtuigd van de voordelen van je eigen trainingsmolenvoor paarden? Bekijk de mogelijkheden en ontdek wat jij jouw paard kunt bieden!

Heb jij ervaring met trainingsmolens voor paarden? Deel je ervaringen met ons via het contactformulier!

Comments are closed.