Verhuizen is niet alleen inpakken: dit moet u regelen!

Uncategorized

Administratief verhuizen is net zo belangrijk

Bij een verhuizing moet u aan veel dingen tegelijk denken. U moet vaak alles in korte tijd inpakken en daarnaast zorgen dat alles administratief op orde is. Deze tweede taak heeft vaak minder prioriteit, maar is eigenlijk net zo belangrijk! Denk aan het aanpassen van uw verzekeringen, het vervangen van uw internet- en energieaansluitingen, maar ook het verhuizen van slimme objecten zoals een elektrische laadpaal of zonnepanelen. Lees hier waar u op voorbereid moet zijn.

Nieuw adres doorgeven

Door uw adreswijziging tijdig door te geven aan de relevante instanties, voorkomt u dat u terug moet naar uw oude adres om de post op te halen. Komt u er niet aan toe? Dan kan het ook makkelijk zijn om uw post een tijdje te laten doorsturen met de verhuisservice van PostNL. Als u uw adres doorgeeft aan uw (nieuwe) gemeente, zullen veel instanties al op de hoogte zijn van uw nieuwe adres. U moet uw nieuwe adres in ieder geval wel zelf doorgeven aan:

  • Vrienden en familie
  • Energie- en waterleverancier
  • FinanciĆ«le zaken
  • Medische zaken
  • Lidmaatschappen
  • Abonnementen

Gas, water en licht

In de meeste gevallen kunt u een energiecontract meeverhuizen naar uw nieuwe woning. In sommige gevallen is het echter voordeliger om over te stappen naar een nieuwe energieleverancier. Dit kan u op den duur veel besparen! Dit geldt echter niet voor uw waterleverancier, omdat u deze niet zelf kunt kiezen. Deze wordt bepaald door uw locatie. Maar ook hiervoor is het belangrijk om uw verhuizing tijdig door te geven.

Verzekeringen checken

Denkt u ook aan uw verzekeringen? U moet uw nieuwe adres tijdig doorgeven aan uw verzekeraar om misverstanden en betalingsachterstanden te voorkomen. Check direct of u uw verzekeringen moet aanpassen aan uw nieuwe woning. Denk bijvoorbeeld aan de inboedelverzekering, opstalverzekering en aansprakelijkheidsverzekering, maar ook aan uw autoverzekering. Let op: ook hier kan overstappen naar een nieuwe verzekeraar voordelig zijn!

Slimme objecten verhuizen

Heeft u een smart home of objecten in huis die zorgen voor elektrische voertuigen of een groene energievoorziening? Dan moet u ook hier rekening mee houden tijdens een verhuizing. In het geval van zonnepanelen is het een kwestie van bepalen of de verhuizing de moeite waard is. Zonnepanelen gaan gemiddeld zo’n 25 jaar mee. Heeft u ze onlangs laten installeren? Dan kunt u ze het beste meenemen. Rijdt u elektrisch en wilt u uw laadpaal verhuizen? Door het verhuizen van uw laadpaal over te laten aan professionals, weet u zeker dat uw laadstation onbeschadigd op zijn nieuwe bestemming aankomt.

We horen graag hoe uw verhuizing is verlopen en of onze tips u hebben geholpen. Laat een leuk bericht achter op onze contactpagina!

Comments are closed.