Waarom is bouwplaatsbeveiliging zo belangrijk?

Uncategorized

Risico’s op de bouwplaats

Bouwplaatsen zijn vaak slecht verlicht en ook vrij gemakkelijk toegankelijk. Daardoor komt vandalisme en diefstal veel voor op bouwplaatsen. Jaarlijks wordt miljoenen euro’s aan schade aangericht in de vorm van vernieling of diefstal. Bouwbeveiliging wordt daarom sterk aanbevolen. U kunt zelf niet altijd alles overzien. Daarom laat u dat over aan een specialist. Overweegt u bouwbeveiliging voor uw bouwterrein of op meerdere locaties? Lees in deze blog waarom bouwplaatsbeveiliging noodzakelijk is.

Diefstal op de bouwplaats

Op een bouwplaats zijn veel kostbaarheden te vinden. Het is een echte goudmijn voor wie slechte bedoelingen heeft. Als goede bouwplaatsbeveiliging ontbreekt, liggen deze waardevolle voorwerpen voor het oprapen. En dat zijn niet meteen de meest voor de hand liggende objecten. Dieven zijn bijvoorbeeld op zoek naar koper als waardevol product dat voor veel geld kan worden doorverkocht. Bovendien zijn brandstof, gereedschap en uitrusting ook niet veilig. Wilt u diefstal voorkomen? Kies dan voor bouwplaatsbeveiliging.

Vandalisme

Naast gerichte diefstal en inbraak kunt u op de bouwplaats ook te maken krijgen met vandalisme. Zodra het ’s nachts wat rustiger wordt, neemt de kans op vandalisme in stedelijke gebieden enorm toe, omdat er geen controle of overzicht meer is. Staat uw bouwplaats in een meer afgelegen landelijk gebied? Dan moet u extra oplettend zijn. Vooral verlaten gebieden zijn regelmatig het slachtoffer van vandalisme.

Indirecte schade

Directe schade zoals vandalisme en diefstal leidt tot directe kosten en is daardoor uitermate vervelend. Maar indirecte schade is vaak nog vervelender. De schade aan belangrijke onderdelen van het bouwproject, het ontbreken van koper of het ontbreken van belangrijke onderdelen die pas later aan het licht komen, zorgen voor enorme vertragingen. Soms is dit binnen een paar uur opgelost, maar in sommige gevallen kunnen er dagen werk verloren gaan.

Bouwplaatsbeveiliging is nodig

Door gebruik te maken van bouwplaatsbeveiliging kan diefstal en vandalisme snel worden opgespoord of zelfs volledig worden voorkomen. De bouwbeveiliging van CBO Security kan u bijvoorbeeld direct op de hoogte stellen van vreemde activiteit op de bouwplaats. Wilt u meer weten over hoe bouwplaatsbeveiliging werkt of heeft u ervaringen die u wilt delen? Laat een bericht achter op onze contactpagina!

Comments are closed.